Το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την κρίση την άνοιξη, λέει ο υπουργός Υγείας

31 Dec 2020, 10:21 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την κρίση την άνοιξη, λέει ο υπουργός Υγείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε χθες ότι είναι πεπεισμένος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την τρέχουσα υγειονομική κρίση μέχρι την άνοιξη.

Η δήλωση αυτή έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca.

Το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και AstreZenca είναι φθηνό και γρήγορο στη μαζική παραγωγή και σε αντίθεση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικό ψυγείο, κάτι που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά το  πρόγραμμα εμβολιασμών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στο LBC Radio χθες ο κ. Χάνκοκ τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να πούμε ότι θα ξεφύγουμε από την πανδημία την άνοιξη.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstreZeneca, που είναι αρκετές για 50 εκατομμύρια άτομα, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Η επέκταση των εμβολιασμών θα άρει και τα περιοριστικά μέτρα, καθώς η προστασία κατά του ιού από το συγκεκριμένο εμβόλιο ξεκινά σε δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και για μακροχρόνια προστασία θα χρειαστεί μια δεύτερη δόση μετά από 90 ημέρες.

Τα τρία τέταρτα της Αγγλίας ζουν τώρα κάτω από τους περιορισμούς της κατηγορίας 4, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων Covid συνεχίζει να ανεβαίνει.  

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια άτομα δεν είναι πλέον σε θέση να ταξιδέψουν ή να κάνουν διακοπές για τις οποίες έχουν ήδη κάνει κράτηση και πληρώσει, προκαλώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους τουριστικούς πράκτορες που θα πρέπει να επεξεργαστούν αιτήματα επιστροφής χρημάτων και μεταφορές στις ημερομηνίες διακοπών.

Μιλώντας χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Χάνκοκ είπε ότι ήταν απαραίτητο να επεκταθούν οι περιορισμοί της κατηγορίας 4 σε περισσότερες περιοχές της Αγγλίας λόγω της απότομης αύξησης των περιπτώσεων σε περισσότερες από 53.000 τις τελευταίες 24 ώρες.

"Πρέπει να δράσουμε για να καταπολεμήσουμε τον ιό τώρα", είπε. "Το NHS βρίσκεται υπό πολύ σημαντική πίεση. Υπάρχουν περισσότερα από 21.000 άτομα στο νοσοκομείο με κοροναϊό."

Οι περιοχές που μεταφέρθηκαν στην κατηγορία 4 από τα μεσάνυχτα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο gov.uk.


Διπλασιάζουν σχεδόν τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στην Αγγλία υπό τους πιο σκληρούς περιορισμούς κλειδώματος, που περιλαμβάνουν παραγγελία στο σπίτι.

Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι μετακόμισαν από την κατηγορία 2 στην κατηγορία 3, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενημερωθούν αλλά δεν θα απαγορευτούν να ταξιδέψουν.


Καθοδήγηση στον ιστότοπο της κυβέρνησης για όσους ζουν στην Βαθμίδα 3 λέει «θα πρέπει να αποφύγετε να ταξιδεύετε έξω από την περιοχή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά εάν πρέπει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να ακολουθήσουν τους κανόνες στην περιοχή τους ».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα