Αμερικανικός τουρισμός: 2 στους 3 προγραμματίζουν ταξίδι μετά το α' εξάμηνο το 2021

23 Dec 2020, 12:36 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Αμερικανικός τουρισμός: 2 στους 3 προγραμματίζουν ταξίδι μετά το α' εξάμηνο το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

2 στους 3 Αμερικανούς δεν έχουν προγραμματίσει κανένα ταξίδι πριν από το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με την έρευνα ταξιδιωτικών προθέσεων, που διενήργησε η Longwoods International.

Το 23% των Αμερικανών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι αναμένουν να κάνουν το πρώτο ταξίδι του νέου έτους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το 24% επιθυμεί να ταξιδέψει την άνοιξη.

'Ενα άλλο 26% παραδέχθηκε ότι δεν είναι σε θέση, λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, να προγραμματίσει το πρώτο ταξίδι της χρονιάς το 2021.

Το 70% πάντως των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η πανδημία COVID-19 θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 34% ανέδειξε την οικονομία ως καθοριστικό παράγοντα που θα επηρεάσει τις αποφάσεις για ταξίδι.

Σχεδόν οι μισοί από όσους ρωτήθηκαν στην έρευνα (46%) δήλωσαν ότι καθυστερούν τον προγραμματισμό του ταξιδιού έως ότου αρχίσουν οι εμβολιασμοί και γίνει σαφής ο αντίκτυπος που θα έχει το εμβόλιο στη διάδοση του ιού και κατ'επέκταση στα ταξίδια. Το ποσοστό αυτό είναι 5% υψηλότερο από αυτό που αναδείχθηκε στην αντίστοιχη έρευνα δυο εβδομάδες πριν και κατά 33% από την έρευνα του Οκτωβρίου.

Ο Amir Eylon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Longwoods International, δήλωσε ότι αναμένεται η κατάσταση να είναι ρευστή τους επόμενους μήνες ως προς τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Αμερικανών, καθώς περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί ο εμβολιασμός και η ασφάλεια που παρέχει.

Το 72% των Αμερικανών που είχαν προγραμματίσει ταξίδια εντός των επόμενων έξι μηνών δήλωσαν ότι θα αλλάξουν τα σχέδιά τους λόγω της πανδημίας - είτε ακυρώνοντας το ταξίδι τους εντελώς (41%), είτε αλλάζοντας προορισμό με έμφαση στα ταξίδια σε εγχώριο προορισμό (47%).

Η έρευνα COVID-19 Travel Sentiment Study- Wave 27 πραγματοποιήθηκε από τις 16-20 Δεκεμβρίου 2020 χρησιμοποιώντας ένα εθνικό δείγμα που προήλθε τυχαία από μια ομάδα 1.000 ενηλίκων πολιτών , ηλικίας 18 ετών και άνω. Το δείγμα επιλέχθηκε με τρόπο που να είναι είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα