Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποφεύγουν τα ταξίδια λόγω των περιορισμών

08 Dec 2020, 13:13 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποφεύγουν τα ταξίδια λόγω των περιορισμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 67% των Βρετανών δηλώνουν ότι οι τρέχοντες περιορισμοί στα ταξίδια τους αποτρέπουν να ταξιδέψουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov για λογαριασμό της Global Travel Profiles.

Το 58% ανέδειξαν τις ανησυχίες για την υγεία ως το βασικότερο λόγο για τον οποίο δεν ταξιδεύουν. Ωστόσο, στις περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο, οι ανησυχίες των καταναλωτών για την υγεία υπερβαίνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως βασικός λόγος αποφυγής ταξιδίων.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 17.000 ανθρώπων σε 25 χώρες, έδειξε ακόμα ότι σχεδόν το ένα τρίτο των καταναλωτών δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν καθόλου το 2021, τρεις στους 10 προγραμματίζουν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο 12μηνο και το 43% πιθανόν να προτιμήσουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους.

Τάση για διακοπές παραλίας και city break το 2021

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της μηχανής αναζήτησης διακοπών, Kayak, το 39% των Βρετανών δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν περισσότερο το 2021 ώστε να αναπληρώσουν τις διακοπές που δεν έκαναν το 2020. Το 40% δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει κράτηση ταξιδιού μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.

Οι Βρετανοί σκοπεύουν να κάνουν κράτηση κυρίως για διακοπές παραλίας (42%) και city break (22%).
Οι προορισμοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις για ταξίδια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι το Άμστερνταμ, η Κωνσταντινούπολη, η Τενερίφη, το Παρίσι και το Alicante, ενώ εκτός Ευρώπης περιζήτητοι προορισμοί είναι το Ντουμπάι, η Μπανγκόκ, η Νέα Υόρκη, η Μανίλα και το Σίδνεϋ.
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα