USTOA: Η Ελλάδα τρίτος προορισμός στις κρατήσεις των Αμερικανών για το 2021 στο εξωτερικό

26 Nov 2020, 11:36 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

USTOA: Η Ελλάδα τρίτος προορισμός στις κρατήσεις των Αμερικανών για το 2021 στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρίτος δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός στον κόσμο για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2021 είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τις νέες κρατήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε μέλη της Ένωσης Τουρ Οπερείτορ των ΗΠΑ, USTOA το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία και στη δεύτερη θέση η Ιρλανδία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα ήταν τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός και στις κρατήσεις μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2019, για ταξίδια το 2020 (προ της εμφάνισης του κορωνοϊού, δηλαδή), σύμφωνα με την ανάλογη έρευνα της USTOA.

Η τωρινή έρευνα της USTOA διενεργήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και για τις νέες κρατήσεις, που είχαν τα ενεργά μέλη της τις τελευταίες 60 ημέρες. Τα ευρήματα της έρευνας:

  • Το 69% των ερωτηθέντων μελών της τουρ οπερέιτορ δηλώνουν με σιγουριά ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν το 2021. 9 στους 10 τουρ οπερέιτορ είναι αισιόδοξοι ή συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους τη νέα χρονιά.

Η διαπίστωση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι η έρευνα διεξήχθη πριν οι Pfizer - BioNTech, Moderna και AstraZeneca-Oxford ανακοινώσουν τα θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές εμβολίων.

  • Στην ερώτηση για την πορεία των νέων κρατήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες, τα δύο τρίτα (63%) των μελών της USTOA ανέφεραν ότι είχαν αύξηση, ενώ το 29% ότι δεν είχαν καμία αλλαγή. Στην προηγούμενη έρευνα του Αυγούστου, μόνο το ένα τρίτο (38%) των ενεργών μελών είχε δει αύξηση των κρατήσεων για τους δύο προηγούμενους μήνες.
  • Περίπου το 92% των ενεργών μελών αναφέρουν ότι οι νέες κρατήσεις αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Τα δύο τρίτα (69%) είπαν ότι είχαν κρατήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ το ένα τρίτο (33%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021.  

Το ένα πέμπτο (21%) των μελών έχει κρατήσεις για το 4ο τρίμηνο του 2020 και το 60% καταγράφει κρατήσεις για το 2022. 

Το υπόλοιπο 2% δεν ανέφερε καμία νέα κράτηση τις τελευταίες 60 ημέρες (μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου). 

  • Με βάση τις νέες κρατήσεις πελατών, οι μικρές ομαδικές περιηγήσεις αναδεινύονται ως το πιο δημοφιλές ταξιδιωτικό προϊόν για το 2021. Αντίθετα, οι κρουαζιέρες στον ωκεανό είναι το λιγότερο δημοφιλές.

H πολιτική ακύρωσης πιο συχνή ερώτηση των πελατών

  • Σχετικά με τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχθηκαν οι Αμερικανοί τουρ οπερέιτορ από τους πελάτες τους, πρώτη ήρθε η πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων, που ακολουθούν. Δεύτερη ερώτηση ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας / COVID.
  • Οι ηλικιακές ομάδες επιβατών που ταξίδεψαν ή έχουν κλείσει ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2020 έχουν ως εξής:

-Περίπου το 43% ήταν Baby Boomers (από 56 έως 74 ετών)

-Η επόμενη υψηλότερη κατηγορία ήταν η Generation X (ηλικία από 40 έως 55) στο 26%

-Οι Millennials (ηλικία από 24-39 ετών) ακολούθησαν με 15%

-Η Generation Z (ηλικία από 23 ετών και κάτω) ήταν στο 8%

Και το υπόλοιπο 8% ήταν ηλικίας 75-plus 

  • Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών κρίνεται ως η μεγαλύτερη πρόκληση ή εμπόδιο στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων των ΗΠΑ το 2021. 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα