Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για διακοπές το 2021

19 Nov 2020, 13:10 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για διακοπές το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες της Βρετανίας καταγράφουν έκρηξη κρατήσεων διακοπών για το καλοκαίρι του 2021, μετά τις ανακοινώσεις περί κυκλοφορίας εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η εταιρία ενοικίασης βιλών, Scott Williams, καταγράφει αύξηση 55% των κρατήσεων για το 2021 έναντι μόλις 10% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η αυξημένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια το καλοκαίρι του 2021 σημαίνει ότι σε αντίθεση με τη στάση που τηρούσαν οι καταναλωτές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις μεγαλύτερων σπιτιών από οικογένειες προκειμένου να διασφαλιστεί η διαμονή στις διακοπές του 2021.

Η Skyscanner καταγράφει αύξηση των αναζητήσεων κατά 48% τις τελευταίες ημέρες, με την πλειονότητα να αφορά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, ενώ και η TravelSupermarket αναφέρει αύξηση 54% σε εβδομαδιαία βάση.

Το ενδιαφέρον για διακοπές αναμένεται να εκτοξευθεί περαιτέρω σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Grant Shapps, σχετικά με τις αερογέφυρες.

Ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιες χώρες θα προστεθούν ή θα απομακρυνθούν από τη σχετική λίστα, η απομάκρυνση της καραντίνας για μακρινούς προορισμούς όπως η Χιλή, η Καμπότζη και τα ΗΑΕ αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να σημαίνει τη προσθήκη μακρινών χωρών με χαμηλό δείκτη κρουσμάτων, όπως η Αίγυπτος, η Τζαμάικα και η Ν. Αφρική.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα