Βρετανία: Εκτός καραντίνας η Μύκονος – Κάλεσμα ΑΒΤΑ για στήριξη των επιχειρήσεων

23 Oct 2020, 12:54 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Εκτός καραντίνας η Μύκονος – Κάλεσμα ΑΒΤΑ για στήριξη των επιχειρήσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ικανοποίησή της για την προσθήκη της Μυκόνου, των Καναρίων, των Μαλδίβων και της Δανίας σε καθεστώς αερογέφυρας της Βρετανίας, εξέφρασε η ένωση τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων της χώρας, ABTA, καλώντας ωστόσο τη κυβέρνηση να προστατεύσει τις χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου στο Ην. Βασίλειο που έχουν πληγεί σοβαρά από την υγειονομική κρίση.

Την απόφαση για τους 4 νέους προορισμούς που τίθενται εκτός καραντίνας ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Grant Shapps, με έναρξη ισχύος από τις 4 πρωί της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου.

Μετά από μια πολύ κακή καλοκαιρινή σεζόν, η απομάκρυνση της ανάγκης για καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ην. Βασίλειο από τα Κανάρια, τις Μαλδίβες, τη Δανία και τη Μύκονο φέρνει φως σε ένα πολύ σκοτεινό τούνελ για την ταξιδιωτική βιομηχανία, αναφέρει εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ.

Η απόφαση της Βρετανίας για πιο τοπική προσέγγιση στη καραντίνα, βρίσκεται σε αντιστοιχία με σχετικό αίτημα της ΑΒΤΑ.

Η Ένωση τονίζει ότι η πανδημία πάγωσε τα διεθνή ταξίδια και για τις περισσότερες εταιρίες δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης. Η απόφαση για τους 4 προορισμούς, παρότι σε θετική κατεύθυνση, εξακολουθεί να σημαίνει ότι πολλές εταιρίες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τις θέσεις εργασίες τις επόμενες εβδομάδες. 

Η ΑΒΤΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να παρέχει εξατομικευμένη στήριξη στη βιομηχανία προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν το χειμώνα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα