Οι Βρετανοί δεν αναβάλλουν τις διακοπές για σκι ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας

15 Oct 2020, 15:18 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Οι Βρετανοί δεν αναβάλλουν τις διακοπές για σκι ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά την κυβερνητική σύσταση της Βρετανίας κατά των ταξιδίων και την απειλή καραντίνας, οι Βρετανοί λάτρεις του σκι φαίνονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στους αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς τους.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία, χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών με την επιστροφή τους στη Βρετανία, ενώ η Ιταλία είναι η μοναδική αλπική περιοχή που δεν συνεπάγεται καραντίνα για τους Βρετανούς, όμως με πάνω από 58 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο, πολλοί Βρετανοί είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν για σκι το χειμώνα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει νέα έρευνα του Mountain Trade Network. Συγκεκριμένα, το 75% των σκιέρ προτίθενται να περάσουν από καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία εάν αυτό είναι προαπαιτούμενο για να ταξιδέψουν στους αγαπημένους τους χειμερινούς προορισμούς.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι τρέχοντες περιορισμοί καραντίνας θα απέτρεπαν μόνο το ένα τέταρτο των σκιέρ από το να ταξιδέψουν για το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εξ όσων είπαν ότι προτίθενται να περάσουν από καραντίνα, το 27% δήλωσε ότι θα απομονώνονταν με ευχαρίστηση για 14 ημέρες, ενώ το 54% ότι θα ένιωθαν άνετα να ταξιδέψουν εάν χρειαζόταν να περάσουν από καραντίνα μίας εβδομάδας ή μεγαλύτερης διάρκειας.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες, θα γινόταν αποδεκτή από περισσότερους από τους μισούς σκιέρ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mountain Trade Network, James Gambrill.

Το 60% των σκιέρ σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, η οποία προς το παρόν βρίσκεται στην κόκκινη λίστα, το ένα τρίτο στην Αυστρία ενώ και η Ελβετία βρίσκεται στην πρώτη επιλογή του 13% του δείγματος. Τα ταξίδια στις χώρες αυτές αντιβαίνουν στις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του βρετανικού ΥΠΕΞ και, συνεπώς, οι ταξιδιώτες χρειάζονται ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η Ιταλία η οποία παραμένει εκτός των χωρών καραντίνας μέχρι στιγμής, εμφανίζει αύξηση της ζήτησης με το 34% των σκιέρ να την επιλέγουν για ταξίδια αυτό το χειμώνα, έναντι 23% πέρυσι.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το 25% των Βρετανών ταξιδιωτών έχουν κάνει κράτηση διακοπών σκι για την ερχόμενη σεζόν. Βασικός λόγος της κράτησης είναι η διασφάλιση καταλύματος τριών και τεσσάρων αστέρων, ενώ, όπως στα περισσότερα είδη τουρισμού, παρατηρείται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, έναντι των πρόσφατων ετών. 

Παρότι ένα μέρος των σκιέρ έχουν αποφασίσει ήδη να ταξιδέψουν, στην πλειονότητά τους σκοπεύουν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή. Σχεδόν το 85% περιμένει ότι ο κορωνοϊός θα έχει κάποιο είδος αντίκτυπου στις διακοπές τους αυτό το χειμώνα με πάνω από το 40% να δηλώνει ότι η πανδημία θα επηρεάσει σημαντικά την επιλογή καταλύματος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα