Τουρισμός | Έρευνα: Το 70% των Αμερικανών και Καναδών θα ταξιδέψουν το 2021

15 Oct 2020, 11:59 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Έρευνα: Το 70% των Αμερικανών και Καναδών θα ταξιδέψουν το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 99% των Αμερικανών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά δηλώνουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά, με το 70% να αναφέρουν ότι σκοπεύουν να κάνουν διακοπές το 2021.

Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύει έρευνα του Travel Leaders Group σε δείγμα 3.000 συχνών ταξιδιωτών από αυτές τις δύο χώρες, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας:

  • Το 45% των ερωτηθέντων έχουν ήδη κάνει σχέδια ή επεξεργάζονται σχέδια για τις επόμενες διακοπές τους, ενώ το 54% αναφέρουν ότι ανυπομονούν να ταξιδέψουν ξανά.

Ο John Lovell, πρόεδρος του Travel Leaders Group, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το 99% όσων ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σχεδιάζουν ένα ταξίδι ή ανυπομονούν για το πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Αυτό δείχνει, είπε, ότι οι ταξιδιώτες για λόγους αναψυχής θα ηγηθούν στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

  • Το 23% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του 2020, το 70% είπε ότι θα ταξιδέψουν το 2021 και μόλις το 18% τοποθέτησε ως χρόνο του ταξιδιού το 2022. 

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της WTTC, επανέλαβε στις δηλώσεις της ότι τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και οι ενιαίοι κανόνες στα ταξίδια μπορούν να αντικαταστήσουν την καραντίνα και να ωθήσουν στην ανάκαμψη των ταξιδιων.

  • Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες, που ρωτήθηκαν, δηλώνουν ότι ανησυχούν ότι μπορεί να μολυνθούν σε ταξίδι με αεροπλάνο ή κρουαζιερόπλοιο. Ανησυχία εξέφρασαν και για το ενεδεχόμενο να μη λάβουν τα χρήματα που πλήρωσαν σε περίπτωση ακύρωσης.
  • Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η φυσική απόσταση, η αυξημένη καθαριότητα, οι έλεγχοι θερμοκρασίας στα αεροδρόμια, στα αεροσκάφη και στα ξενοδοχεία, θα συμβάλουν καθοριστικά στη λήψη της απόφασης να ταξιδέψουν. Στα ξενοδοχεία θέλουν, επίσης, περισσότερες υπηρεσίες χωρίς επαφή και εξατομικευμένο καθαρισμό δωματίων.
  • Σχεδόν το 60% είπαν ότι η απαίτηση για αρνητικό τεστ PCR πριν από την άφιξη σε έναν προορισμό δεν θα επηρεάσει την απόφαση για ταξίδια, ενώ το 40% θεωρεί ότι το υποχρεωτικό τεστ λειτουργεί αποτρεπτικά στη διάθεση για ταξίδι. Ο John Lovell εκτιμά ότι η ευρεία χρήση γρήγορων τεστ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή των τεστ πριν από το ταξίδι και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν.
  • Το 47% ανέφεραν ότι το επόμενο ταξίδι θα είναι αεροπορικό, το 21% οδικό με IX, το 17% θα κάνει κρουαζιέρα στον ωκεανό και το 5% κρουαζιέρα ποταμού.
  • Η Ευρώπη (38%), η Καραϊβική (34%) και το Μεξικό (15%) είναι οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί των Αμερικανών και των Καναδών. Οι πολίτες από τις ΗΠΑ επίσης επιλέγουν και τον Καναδά.
  •  Η πλειονότητα των καταναλωτών που αναζητούν διακοπές διαδικτυακά, θέλουν να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του έτους 2020. Ακολουθεί η αναζήτηση για ταξίδι τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο του 2021, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα γενέθλια, οι επέτειοι και οι γάμοι είναι τα γεγονότα, που πρωτίστως ωθούν σε ταξίδια.
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα