Βρετανικός τουρισμός: Σύγχυση στους ταξιδιώτες επέφεραν οι κυβερνητικές οδηγίες- το 53% θα κάνει κράτηση τους επόμενους μήνες

09 Oct 2020, 11:21 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Σύγχυση στους ταξιδιώτες επέφεραν οι κυβερνητικές οδηγίες- το 53% θα κάνει κράτηση τους επόμενους μήνες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σύγχυση και ανησυχία επέφεραν στους Βρετανούς ταξιδιώτες οι κυβερνητικές ταξιδιωτικές συμβουλές κατά τη διάρκεια του Covid-19, σύμφωνα με έρευνα από την Travel Network Group σε δείγμα 1.000 πολιτών.

Οι περισσότεροι από τους μισούς που ρωτήθηκαν είπαν ότι οι οδηγίες δεν ήταν σαφείς και ότι οι συχνές αλλαγές στη λίστα των ασφαλών προορισμών δημιούργησαν σύγχυση και ανησυχία.

Το 37% ανέφερε ότι ανησυχούσαν ότι μπορεί να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από ταξίδι στο εξωτερικό και το ένα τρίτο δήλωσε ότι ανησυχούσε ότι δεν θα έχουν επιστροφές χρημάτων σε πτήσεις ή καταλύματα εάν ακυρωθούν οι διακοπές.

Το 53% των ερωτηθέντων ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει κράτηση για διακοπές τους επόμενους 3-12 μήνες, με περίπου έναν στους πέντε (23%) να σκέφτονται να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους έξι μήνες και ένα επιπλέον 30% κράτηση στους επόμενους 7-12 μήνες. Μόλις το 24% δήλωσε ότι είναι αναποφάσιστοι στο να κλείσουν διακοπές τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Travel Network Group, Gary Lewis, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, τόνισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες πρέπει να ενημερώνουν και να καθησυχάζουν τους ταξιδιώτες ως προς τα μέτρα ασφαλείας όταν ταξιδεύουν και να εξηγούν ότι στους προορισμούς εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα, που διασφαλίζουν την απόσταση και την ασφάλεια των τουριστών.

Επίσης, οφείλουν να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για το πότε και πώς διασφαλίζεται η επιστροφή χρημάτων, με τα ταξιδιωτικά γραφεία να φροντίζουν για την κατάλληλη κάλυψη μέσω  ταξιδιωτικής ασφάλισης. 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα