Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

25 Sep 2020, 15:50 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn, συνέστησε στους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές το φθινόπωρο και το χειμώνα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο εξωτερικό.

Μπορείτε να κάνετε διακοπές στη Γερμανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ο κ. Spahn είπε οτι θα πρέπει να μάθουμε όλοι από αυτό για τις διακοπές του φθινοπώρου, του χειμώνα και των Χριστουγέννων. Παρότι είναι μια δύσκολη συνθήκη για τους τουρ οπερέιτορ, δε μπορεί να αλλάξει στην παρούσια κατάσταση, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας – Άνχαλτ, Reiner Haseloff, κάλεσε από την πλευρά του για περιορισμό των ταξιδίων. Σε γενικές γραμμές, καλώ όλους να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magdeburger Volksstimme. Όσοι ταξιδέψουν εκθέτους εαυτούς σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και όσοι μένουν εδώ πιθανόν να μη μολυνθούν, είπε. 

Ο κ. Haseloff εκτιμά οτι η δημόσια ζωή δεν θα παγώσει και πάλι όπως έγινε την Άνοιξη. Θεωρώ οτι ένα εθνικό σενάριο παράλυσης ολόκληρης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής είναι αδύνατο, είπε και εξήγησε ότι ένα σκληρό lockdown θα κατέστρεφε την οικονομική βάση και θα έθετε σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα. Η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη από το όφελος, τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα