Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη φέτος- Έκπτωση 35% από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα

24 Sep 2020, 12:07 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη φέτος- Έκπτωση 35% από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντικά μειωμένες τιμές στα εισιτήρια προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν  ταξιδιώτες.

Η ανάλυση των αεροπορικών ναύλων, που έγινε από την ForwardKeys, για τις τέσσερις μεγάλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο προς τους τέσσερις μεγάλους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, αποκαλύπτει ότι τον Αύγουστο, η πλειονότητα των ναύλων κόστιζε τουλάχιστον 15% φτηνότερα από πέρυσι.

Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα, με μείωση ναύλων κατά 35% σε σχέση με πέρυσι. Εκπτώσεις 25% καταγράφονται στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία και την Ιταλία, από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ολλανδία στην Ισπανία.

Ο αντιπρόεδρος της ForwardKeys, Olivier Ponti, σχολίασε ότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς η ζήτηση είναι μικρότερη από το 1/5 που υπήρχε την ίδια εποχή πέρυσι. Οι αεροπορικές εταιρείες, είπε, χρησιμοποιουν όλα τους τρόπους για να αναποκριθούν στις δυσκολίες, μειώνοντας τη χωρητικότητα και προσφέροντας εκπτώσεις για να προσελκύσουν ταξιδιώτες, αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τους περιορισμούς, που θέτουν οι χώρες, οι οποίοι επηρεάζουν έντονα τις κρατήσεις.

Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά των επιβατών στις πτήσεις, τόνισε.

Οι αναζητήσεις πτήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021, στο Skyscanner, δείχνουν ότι πιο δημοφιλής προορισμός είνια τα Κανάρια Νησιά με πρώτη την Τενερίφη και το Λανθαρότε να ακολουθεί.

Οι Γερμανοί και Γάλλοι ταξιδιώτες για το τελευταίο τρίμηνο ζητούν αποδράσεις στις πόλεις, με πρώτη τη Ρώμη

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, τονίζεται στην έρευνα, αλλά δεν θέλουν περιπλοκές στα σχέδιά τους που προκαλούν τα μετρα για καραντίνα και οι λιγότερες καθημερινές πτήσεις. Οι κυβερνήσεις ας το λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα