Τι θα γίνει μετά το τέλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης της Γερμανίας;

09 Sep 2020, 16:34 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τι θα γίνει μετά το τέλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης της Γερμανίας;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον Σεπτέμβριο λήγει η παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση της Γερμανίας και η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια διαφοροποιημένη εξατομικευμένη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης ανά χώρα από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους, εάν η ομοσπονδική κυβέρνηση μεταβάλλει τον τρόπο εκτίμησης της επιδημιολογικής κατάστασης, ανά χώρα, από τον Οκτώβριο θα είναι εφικτά τα ταξίδια μακρινών αποστάσεων. 

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, από την 1η Οκτωβρίου, οι εκτιμήσεις της επιδημιολογικής κατάστασης θα πρέπει να είναι εξατομικευμένες για μεμονωμένες χώρες. Αυτό σημαίνει οτι η παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση (που ισχύει έως τις 14 Σεπτεμβρίου) αρχικά θα επεκταθεί για άλλες 2 εβομάδες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα. 

Εάν η είδηση αυτή επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει πολύ καλή εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία. Ήδη οι τουριστικοί φορείς καλούν επανειλημμένα για αντικατάσταση των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων με εκτιμήσεις για εξατομικευμένους προορισμούς και χώρες.

Κατά την επανεξέταση της δομής των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων αναμένεται να τεθούν κριτήρια όπως ο χαμηλός, σταθερός και αξιόπιστος αριθμός κρουσμάτων, τα μέτρα που συγκρατούν τη διασπορά του ιού καθώς και τα κόνσεπτ υγιεινής και ασφάλειας στις τουριστικές υποδομές, ιδιαίτερα όσον αφορά το ταξίδι επιστροφής στη Γερμανία. Ενδέχεται να συμπεριληφθούν επίσης στοιχεία που αφορούν τα περιοριστικά μέτρα στη δημόσια ζωή, στην είσοδο στη χώρα, οι προϋποθέσεις καραντίνας και η αξιοπιστία των ταξιδιωτικών συνδέσεων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα