Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό το φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα"

07 Sep 2020, 12:35 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό το φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Φρένο στα ταξίδια των Γερμανών στο εξωτερικό βάζει ο υπουργός υγείας της χώρας, Jens Spahn, συνιστώντας στους πολίτες να περάσουν τις διακοπές του φθινοπώρου και των Χριστουγέννων στη χώρα τους αυτή τη χρονιά.

Τουλάχιστον ορισμένα είδη ταξιδίων και διακοπών έχουν κίνδυνο και μπορεί να φέρνουν κρούσματα στη Γερμανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός. 

Όπως είπε, η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τον έλεγχο της κατάστασης με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία θα διευκολυνθεί πολύ εάν οι Γερμανοί κάνουν φέτος διακοπές σε κοντινούς προορισμούς και ταξιδέψουν το φθινόπωρο και ίσως και τα Χριστούγεννα στο εσωτερικό της χώρας.

Η ένωση τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, DRV, έχει επισημάνει οτι οι ταξιδιώτες που έκαναν διακοπές κλασικού τύπου σε ξενοδοχείο δεν ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό μολύνσεων αλλά εκείνοι που έμειναν στις οικογένειές τους και σε φίλους στο εξωτερικό.

Ο κ. Spahn εκτινά οτι η πανδημία δεν θα περάσει γρήγορα, όμως εξέφρασε την ελπίδα οτι θα υπάρχει εμβόλιο σε περίπου 6 μήνες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα