Πότε θα επιστρέψουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα;

14 Aug 2020, 11:25 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πότε θα επιστρέψουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την επανεκκίνηση των πτήσεων από τη Ρωσία στο εξωτερικό, κυρίως στα αεροδρόμια της Τουρκίας, του Λονδίνου και του Ζανσιμπάρ στην Τανζανία.

Οι τρεις χώρες άνοιξαν για τους Ρώσους ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου, και δέχονται απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, ανοίγοντας την προοπτική για την επανεκκίνηση διεθνών πτήσεων και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού. 

Στην περίπτωση των πτήσεων προς Τουρκία, αυτές άνοιξαν την 1η Αυγούστου, από τα αεροδρόμια Μόσχας, Αγ. Πετρούπολης και Rostov-on-Don (τα μοναδικά που προς το παρόν πραγματοποιούν πτήσεις εξωτερικού) προς Άγκυρα και Κωνσταντινούλη και την 10η Αυγούστου προς την Αττάλεια, την Αλικαρνασσό και το Dalaman.

Στο Ην. Βασίλειο, απαιτείται καραντίνα 14 ημερών, δυσκολεύοντας τα ταξίδια στο Λονδίνο, ενώ στο Ζανζιμπάρ δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία.

Στις 15 Αυγούστου προγραμματίζεται το άνοιγμα της Ελβετίας για τους Ρώσους, ωστόσο οι Ελβετοί απαιτούν καραντίνα 10 ημερών. 

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Ρωσία φαίνεται οτι θα αποκατασταθούν το 2021, και οι τουρ οπερέιτορ που ειδικεύονται στα ταξίδια στην Ελλάδα ακύρωσαν όλες τις κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου του 2020. 

Επιπλέον, η Ισπανία, όπου ο ιός καλπάζει, δεν φαίνεται να επιθυμεί το άνοιγμα των πτήσεων με τη Ρωσία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα