Κροατία: Πάνω από μισό εκατ. Γερμανοί τουρίστες τον Ιούλιο- στο 50% οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

04 Aug 2020, 11:39 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Κροατία: Πάνω από μισό εκατ. Γερμανοί τουρίστες τον Ιούλιο- στο 50% οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από μισό εκατ. Γερμανούς τουρίστες υποδέχθηκε η Κροατία τον Ιούλιο παρά την κρίση του κορωνοϊού. Η υγειονομική κατάσταση στη χώρα κρίνεται ευνοϊκή καθώς έχει καταγράψει 5.294 κρούσματα εκ των οποίων τα 4.438 έχουν αναρρώσει, και μόνο 153 θανάτους.

Η Κροατία είχε 2,1 εκατ. επισκέπτες τον Ιούλιο του 2020, 50% λιγότερους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και οι διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκαν σε 15,7 εκατ., το 58% δηλαδή των διανυκτερεύσεων του Ιουλίου του 2019.

Όμως ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών της επισκιάζει τις υπόλοιπες εθνικότητες (540.000 τουρίστες, μειωμένοι κατά 13% από πέρυσι), αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των διεθνών επισκεπτών, σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό Τουρισμού της Κροατίας.

Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της στον τουρισμό την 1η Ιουνίου, διευκολύνοντας τουρίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία και την Εσθονία οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τους όρους εισόδου στη χώρα επειδή είχαν σπίτι ή κράτηση ξενοδοχείου στη χώρα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα