Πώς υποδέχεται η βρετανική τουριστική βιομηχανία το άνοιγμα των συνόρων

03 Jul 2020, 14:41 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Πώς υποδέχεται η βρετανική τουριστική βιομηχανία το άνοιγμα των συνόρων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της λίστας των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα από το Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας τονίζουν ότι γίνεται μόνο το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα και ότι υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια.

To Συμβούλιο Εκπροσώπων των Αερομεταφορέων στο Ην. Βασίλειο (BAR UK) δήλωσε ότι η λίστα θα πρέπει να επανεξετάζεται διαρκώς καθώς για κάθε μέρα που παραμένουν κλειστές διεθνείς αγορές το κόστος για τις χαμένες θέσεις εργασίας, την πτώση του εμπορίου και τον αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο στο Ην. Βασίλειο γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο.

Η λίστα των χωρών που εξαιρούνται είναι αυτό που περιμένουν όλοι και χρειαζόμαστε ξεκάθαρες και ακριβείς απαιτήσεις μετά από μια περίοδο παρεμβάσεων τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Dale Keller.

Η άρση της καραντίνας και η επανεξέταση της ταξιδιωτικής σύστασης του βρετανικού ΥΠΕΞ σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα μέτρα υγείας που εφαρμόζονται καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, επιτρέπει επιτέλους στη βιομηχανία αερομεταφορών να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επιβάτες με κορυφαίες προτεραιότητες την υγεία και την εμπιστοσύνη.

Καλούμε, τόνισε ο κ. Keller, τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρεί συνεχώς και να διευρύνει τη λίστα χωρών μόλις τα κριτήρια το επιτρέπουν. 

Ο εκπρόσωπος του Quash Quarantine Group, Paul Charles, τονίζει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν, όπως η διασφάλιση ότι η Σκωτία θα στηρίξει τις προγραμματισμένες αλλαγές, όμως πρόκειται για μια ευχάριστη βοήθεια για την ταξιδιωτική βιομηχανία σε μια κρίσιμη στιγμή της.

Το σύστημα του σηματοδότη στις χώρες τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στους τουρίστες και τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στα ταξιδιωτικά brand που αγωνιούν για περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορούν να προσφέρουν αυτό το καλοκαίρι.

Η άρση της καραντίνας από τις 10 Ιουλίου είναι εξαιρετικά καλό νέο και η αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης σημαίνει ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε διακοπές από αύριο, τόνισε.

Εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ δήλωσε ότι η απόφαση θα γίνει δεκτή με τεράστια ανακούφιση από την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία μπορεί πλέον να προγραμματίζει για το μέλλον και να δέχεται κρατήσεις διακοπών. 

Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν δεχθεί τεράστιες πιέσεις από την έναρξη της πανδημίας και η βιομηχανία πλέον μπορεί να αρχίσει να ικανοποιεί την επιθυμία των πελατών για διακοπές. Η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ κινδύνου υγείας και οικονομικών κινδύνων αποτελεί μια δύσκολη πρόκληση και στηρίζουμε ένθερμα την κυβέρνηση στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, τόνισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε, θα υπάρξουν προκλήσεις στις εμπειρίες διακοπών λόγω των μέτρων υγείας και ασφάλειας που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και θα είναι σημαντικό οι πελάτες να απευθύνονται στον πάροχο διακοπών ώστε κάνουν κράτηση και να ταξιδεύουν με εμπιστοσύνη. Και φυσικά, η πρόσβαση στους διεθνείς προορισμούς εξαρτάται από το εάν θα κρατήσουμε χαμηλά τους δείκτες διασποράς του ιού στη χώρα, επομένως όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία.

Περιμένουμε την προσέγγιση που θα λάβουν οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Β. Ιρλανδία για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, είπε.

Άλλοι εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη στα ταξίδια θα είναι ένας μακρύς δρόμος. Ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Kuoni, DER Touristik, Derek Jones, έγραψε στο Twitter ότι τα νέα αυτά είναι ευπρόσδεκτα όμως δεν συνεπάγονται το τέλος των προκλήσεων στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμα για την έναρξη του τέλους. Το ταξίδι προς την πλήρη ανάκαμψη παραμένει μακρύ και δύσβατο και δεν θα μπορέσουν όλοι να το ολοκληρώσουν. 

Η Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων δήλωσε ότι η βιομηχανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, καθώς τους ερχόμενους μήνες μία στις 2 θέσεις εργασίας θα βρεθούν σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της AITO, Noel Josephides, δήλωσε ότι η απόφαση έρχεται εξαιρετικά αργά και η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα