Γερμανικός τουρισμός/ DRV: Αυξάνονται οι κρατήσεις για διακοπές στη Μεσόγειο - Στους top προορισμούς η Ελλάδα

02 Jul 2020, 17:54 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανικός τουρισμός/ DRV: Αυξάνονται οι κρατήσεις για διακοπές στη Μεσόγειο - Στους top προορισμούς η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στη Μεσόγειο αυξάνεται και πάλι, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων τεσσάρων εβδομάδων της ένωσης τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, DRV.

Πρώτοι προορισμοί σε επίπεδο κρατήσεων είναι οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια, ενώ ακολουθεί η Γερμανία και η Ελλάδα.

Συνολικά, ο όγκος κρατήσεων παραμένει χαμηλός με τις τρέχουσες κρατήσεις να βρίσκονται στο ένα τέταρτο της περυσινής αντίστοιχης περιόδου. Ωστόσο παρουσιάζουν αύξηση. 

Ενώ το Μάιο δεν υπήρξαν κρατήσεις ξενοδοχείων ή μεμονωμένων καταλυμάτων όπως εξοχικές κατοικίες και σχεδόν καθόλου για πακέτα διακοπών, το ποσοστό των πακέτων διακοπών έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές Ιουνίου, επισημαίνει η DRV.

Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην επιλογή προορισμών. Σύμφωνα με υπολογισμούς της TDA, οι περισσότερες νέες κρατήσεις για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αφορούν τις Βαλεαρίδες (15%) και τα Κανάρια (11%). Ακολουθεί η Γερμανία (25%) και η Ελλάδα (21%). 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κρατήσεις για Αυστρία, Ιταλία και Κροατία συνεχίζουν ανοδικά.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές απευθείας κρατήσεις, για παράδειγμα σε ξενοδοχεία στη Γερμανία, δεν καταγράφονται στα στοιχεία αυτά. Στα δεδομένα κρατήσεων περιλαμβάνονται 2.000 τουριστικά γραφεία, αντιπροσωπεύοντας την αγορά πωλήσεων των παραδοσιακών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας. Επιπλέον, καταγράφονται δεδομένα κρατήσεων από ταξιδιωτικά πόρταλ και τουρ οπερέιτορ στο διαδίκτυο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα