Επιστολή απελπισίας από τουριστικό γραφείο της Ουγγαρίας: Επειγόντως λύση για τη φόρμα εντοπισμού επιβατών στον οδικό τουρισμό

01 Jul 2020, 13:45 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Επιστολή απελπισίας από τουριστικό γραφείο της Ουγγαρίας: Επειγόντως λύση για τη φόρμα εντοπισμού επιβατών στον οδικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν ξένα τουριστικά γραφεία, που θέλουν να φέρουν οδικό τουρισμό στη χώρα μας και δεν μπορούν να έχουν ενημέρωση για το passenger locator form, που πρέπει να συμπληρώσουν οι πελάτες τους.

Οπως γράφει στο Tornos News, η κυρία Alexandra Goriova, από το τουριστικό γραφείο Grand Tours Debrecen στην Ουγγαρία, αισθάνεται πολύ απελπισμένη γιατί δεν μπορεί να βρει άκρη στο ζήτημα αυτό, παρά τα πολλά τηλεφωνήματά της τις τελευταίες τρεις ημέρες με τις ελληνικές υπηρεσίες, την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τον ΕΟΔΥ,την αστυνομία στους μεθοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα, τα ιατρεία για τους ταξιδιώτες και άλλες υπηρεσίες.

Σχετικά με το passenger locator form δεν υπάρχει καμία ενημέρωση,καμία βοήθεια, διευκρίνιση, και από ό,τι κατάλαβα και καμιά γνώση από τους αρμόδιους, τονίζει στην επιστολή της.

Σήμερα, σημειώνει, τηλεφώνησε στο Σταθμό των Ευζώνων, από όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας της ανέφερε ότι είναι ανοιχτά τα σύνορα, και όλα προχωράνε κανονικά. Όμως στο passenger locator form δεν υπάρχει δεν δίνεται η δυνατότητα στον τουρίστα να επιλέξει ότι εισέρχεται από τους Ευζώνους, αλλά μόνο από τον Προμαχώνα. Από την Πολιτική Προστασία της είπαν ότι δεν επιτρέπεται επί του παρόντος η είσοδος από τους Ευζώνους. Αλλά, τότε, διερωτάται, ο αξιωματικός υπηρεσίας όσους άφησε να περάσουν ήταν φαντάσματα;

Το πρόβλημά μου, γράφει η κυρία Alexandra Goriova, είναι ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινάνε τα πούλμαν για Ελλάδα με κόσμο για Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, και Τολό. Δεν έχουμε χρόνο για γραφειοκρατία, και οι υπηρεσίες ή δεν απαντάνε για το τι θα γίνει ή δεν ξέρουν τίποτα και εκνευρίζονται κιόλας γιατί τους ενοχλώ.

Οι τουρίστες, που έρχονται οργανωμένα με το γραφείο μας, επισημαίνει, έπρεπε να συμπληρώνουν την φόρμα μόνοι τους. Υπήρχε ανακοίνωση ότι ανοίγουν τα σύνορα με τα Σκόπια, και συμπλήρωσαν μερικοί ότι από εκεί θα περάσουν. Οποιοι θέλουν να το συμπληρώσουν τώρα, μόνη επιλογή έχουν τον Προμαχώνα. Πώς θα περάσουν άτομα μέσα στο ίδιο πούλμαν και από τα δυο σημεία; Στους Ευζώνους της είπαν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να περάσει με κωδικό για Προμαχώνα και, προφανώς, ούτε στον Προμαχώνα με κωδικό τους Ευζώνους.Πλεον εδώ και ώρες δεν μπορώ να βρω κανέναν στα σύνορα και σε αυτή την ερώτηση δεν μπορεί να μου απαντήσει καμία υπηρεσία, τονίζει, εκφράζοντας την απελπισία της για το αδιέξοδο.

Πρέπει, καταλήγει, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα γιατί το Σάββατο θα φτάσουν καινούρια γκρουπ γι αυτούς τους προορισμούς, ενώ υπάρχει και επιστροφή τουριστών που ήδη ήδη βρίσκονται εκεί!

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα