Διχασμένοι οι Γερμανοί στην πρόθεση διακοπών για το 2020

01 Jul 2020, 11:54 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Διχασμένοι οι Γερμανοί στην πρόθεση διακοπών για το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 45% των Γερμανών επιθυμεί να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όμως το 55% θεωρεί τα ταξίδια ταμπού εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αυτό δείχνει έρευνα που διενήργησε η εταιρία ερευνών αγοράς Hopp, αποκαλύπτοντας ότι οι προθέσεις των Γερμανών για διακοπές είναι εξαιρετικά ετερογενείς.

Οι ερωτήσεις σχετικά με τα ταξίδια δεν μπορούν να απαντηθούν με μια γενική απάντηση, καθώς οι Γερμανοί φαίνεται να διχάζονται. Το 41% έχουν περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητες αναψυχής και ακύρωσαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Ένα 14% θεωρούν την πανδημία εμπόδιο για οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός σπιτιού.

Το 30% νιώθει απειλή από τον κορωνοϊό όμως εμπιστεύεται την αποτελεσματικότητα των προστατευτικών μέτρων. Το 15% δεν νιώθουν απειλή από την πανδημία και δεν φοβούνται να μολυνθούν από τον ιό. Αυτές οι δύο ομάδες είναι εκείνες στις οποίες μπορεί να ελπίζει η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Στην πλειονότητά τους οι Γερμανοί δεν επιθυμούν ταξίδια στο εξωτερικό το 2020. Ακόμη κι αν τα σύνορα είναι ανοικτά και δεν υπάρχουν μεγάλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, το 56% δήλωσε ότι πιθανόν ή σίγουρα θα τα απέφευγε. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα