Ουρές χιλιομέτρων στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα- «Kάθοδος» χιλιάδων τουριστών

26 Jun 2020, 14:57 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ουρές χιλιομέτρων στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα- «Kάθοδος» χιλιάδων τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χιλιάδες τουρίστες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από τη Σερβία περιμένουν να περάσουν τα σύνορα για την Ελλάδα, με στόχο να ξεκινήσουν διακοπές στη χώρα μας

Ο μέσος χρόνος αναμονής είναι μία ώρα. Τις επόμενες ώρες η καθυστέρηση αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς θα καταφτάνουν μαζικά στον Προμαχώνα τα οχήματα με τους ταξιδιώτες που ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες από τη Σερβία.

Ο κύριος όγκος των τουριστών είναι κυρίως από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, και τηΣερβία και οι προορισμοί τους είναι Χαλκιδική, η Πιερία, η Καβάλα, η Θάσος αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στις 10.00 το πρωί στον Προμαχώνα για να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικά τεστ για COVID-19.

Xθες ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίστηκαν στα σύνορα. Συνολικά έχουν εντοπιστεί περίπου 10 κρούσματα σε ταξιδιώτες που πέρασαν τα σύνορα από τον Προμαχώνα.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κρατά τα στοιχεία των τουριστών που ελέγχονται, ώστε να ειδοποιηθούν τηλεφωνικά σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό.

Η κορύφωση της καθόδου τουριστών από τα Βαλκάνια συμπίπτει με μία περίοδο έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού στην περιοχή.

Μέλη της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τον COVID-19 δεν κρύβουν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση για να αποφύγει τη δημιουργία νέων «πυρήνων» μετάδοσης του ιού.

Την επόμενη εβδομάδα, την πρώτη Ιουλίου, ανοίγουν επίσης τα σύνορα με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Πηγή: gr.euronews.com

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα