Σχέδιο: Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης- ΗΠΑ, Ρωσία και Κατάρ φαίνεται να μένουν εκτός

25 Jun 2020, 20:31 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Σχέδιο: Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης- ΗΠΑ, Ρωσία και Κατάρ φαίνεται να μένουν εκτός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Ευρώπης για επισκέπτες από χώρες υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων φαίνεται ότι θα είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κατάρ και Βραζιλία, συμφωνα με το draft που διέρρευσε από διπλωματικές πηγές της ΕΕ, με τις σχετικές πληροφορίες να δημοσιεύονται στο Euronews.

Την Πέμπτη, όπως αναφέρεται, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να λάβουν απόφαση για τις χώρες που θα απαγορευθεί το άνοιγμα των συνόρων, με έναν αξιωμτούχο να λέει στο  Euronews ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Παρασκευή.

Πηγές εξέφρασαν επίσης τον προβληματισμό τους για το εάν θα ανοίξουν τα σύνορα την 1η Ιουλίου, αναφέροντας, πάντως, ότι θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μεταξύ των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπονται αφίξεις στην Ευρώπη, περιλαμβάνονται οι:

Σερβία Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Αλβανία,  Τουρκία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Γεωργία, Λίβανος, Ινδονησία, Ινδία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Κούβα, Βενεζουέλα, Καναδάς, Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία και Αίγυπτος.

Διπλωματικές πηγές υπαινίχθηκαν επίσης στο Euronews ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κρατών σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη γι αυτήν την απόφαση, με ορισμένους εκπροσώπους χωρών να υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά COVID δεν είναι αξιόπιστα. Ζητούν από το ECDC, τον οργανισμό της ΕΕ για την πρόληψη ασθενειών, να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπήκοοί του εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους πολίτες της ΕΕ μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit (31.12.2020).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα