Τουρισμός: Η καραντίνα δεν αποθαρρύνει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν – Ισπανία & Ελλάδα οι top προορισμοί

22 Jun 2020, 11:36 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η καραντίνα δεν αποθαρρύνει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν – Ισπανία & Ελλάδα οι top προορισμοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ισπανία κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Βρετανών όσον αφορά τα ταξίδια που επιθυμούν να κάνουν στο εξωτερικό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μετά την Ισπανία, ακολουθεί η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και το Μεξικό ως οι πιο επιθυμητοί προορισμοί για τους Βρετανούς.

Σύμφωνα με έρευνα της Holiday Extras την οποία δημοσιοποιεί το TravelMole, οι κρατήσεις για Ισπανία παρουσιάζουν αύξηση από 26% έως 35%, με το Αλικάντε, την Τενερίφη και τη Μάλαγα να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της χώρας για τους Βρετανούς.

Το 2019, η Ισπανία υποδέχθηκε 18 εκατ. τουρίστες από το Ην. Βασίλειο, το οποίο αποτελεί την κυριότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα.

Η έρευνα έδειξε ότι το 53% των Βρετανών σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσα στο 2020. Το 43% δεν θεωρεί την υποχρέωση καραντίνας με την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο εμπόδιο για διακοπές.

Χωρίς καραντίνα τα ταξίδια στην Ισπανία

Εν τω μεταξύ, οι Βρετανοί μπορούν από την Κυριακή, 21 Ιουνίου, να ταξιδεύουν στην Ισπανία χωρίς καραντίνα, έπειτα από απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ανακαλέσει τα σχέδιά της για την περίοδο απομόνωσης 2 εβδομάδων στους τουρίστες από χώρες που συνεχίζουν να έχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Arancha Gonzalez Laya, δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους Βρετανούς επισκέπτες να εισέρχονται στην Ισπανία όπως οι ταξιδιώτες από την ΕΕ ή τη ζώνη Σένγκεν, από τις 21 Ιουνίου, ελεύθερα και χωρίς καραντίνα. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ισπανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές του Ην. Βασιλείου ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να συμβεί το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Ευελπιστούμε, δήλωσε ο υπουργός, ότι η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου θα δείξει την ευαισθησία της στους 250.000 Ισπανούς που ζουν στο Ην. Βασίλειο και επιθυμούν να ταξιδέψουν σε αυτό χωρίς καραντίνα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εάν το Ην. Βασίλειο δεν στήσει αερογέφυρα με την Ισπανία, όλοι όσοι επιστρέφουν από ταξίδια θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών. 

Διαβάστε επίσης

H TUI ανοίγει τη βρετανική αγορά στις 11 Ιουλίου- Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα στις πρώτες πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα