Γερμανικός τουρισμός: Πώς εξελίσσονται οι κρατήσεις για Ελλάδα μέχρι τώρα

27 Feb 2020, 12:48 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός: Πώς εξελίσσονται οι κρατήσεις για Ελλάδα μέχρι τώρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξητική τάση στις κρατήσεις για τη θερινή σεζόν καταγράφουν οι τουρ οπερέιτορ και τα τουριστικά γραφεία στη Γερμανία, ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη εποχή διαπιστώνεται μείωση κατά 3%. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV) που εκπροσωπεί τα τουριστικά γραφεία της χώρας, Norbert Fiebig, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα Travel Data + Analytics της DRV που κατέγραψε την προοδο των κρατήσεων έως και την 31η Ιανουαρίου.

Σχετικά με την εικόνα των κρατήσεων, όπως είπε, η Ελλάδα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων, όμως μόνο η Ρόδος σημειώνει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, η Κρήτη παραμένει στα περυσινά επίπεδα και η Κως και η Κέρκυρα έχουν απώλειες.

Η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά ακολουθούν ενώ η Αίγυπτος βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Η Αίγυπτος είναι μέχρι στιγμής πρώτη σε επίπεδο αύξησης (+14%), η Τουρκία συνεχίζει να έχει αύξηση(2%), ενώ παρατηρείται και αύξηση των ταξιδίων στη Γερμανία της τάξης του 7%.

Αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού

Το μεγάλο ερώτημα, όπως είπε ο Norbert Fiebig, είναι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες καθώς κανείς δε μπορεί να προβλέψει πόσο θα εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και πώς αυτό θα επηρεάσει τις κρατήσεις και την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της DRV, οι Γερμανοί φέτος είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα στις διακοπές τους.

Μέχρι σήμερα, έχουν δαπανήσει 1,012 ευρώ κατά μέσο όρο, και κατ’ άτομο, στα αεροπορικά ταξίδια για το καλοκαίρι του 2020, συνιστώντας αύξηση 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στους μακρινούς προορισμούς οι οποίοι μέχρι στιγμής παρουσιάζουν πτώση πωλήσεων 10% σε σύγκριση με πέρυσι, με μεγάλους χαμένους την Καραϊβική και το Μεξικό.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά αυτήν την ώρα για κρατήσεις και τζίρους, τόνισε ο Norbert Fiebig.

«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα καταγραφεί καταστροφική εξέλιξη, έτσι ώστε να μην πάει κανένας διακοπές. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια κανονική τουριστική χρονιά», είπε. 

 Διαβάστε επίσης

Alltours: +25% τουρίστες στην Ελλάδα φέτος- Χρονιά ρεκόρ το 2020

DRV: Τα πακέτα κυριαρχούν στις κρατήσεις των Γερμανών

Τουρισμός: Έτσι ταξιδεύουν οι Γερμανοί – Ένας στους 4 προτιμά ταξιδιωτικό γραφείο ή tour operator

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα