Στυλοβάτης του τουρισμού στην Αττάλεια η SunExpress- 5 εκατ. θέσεις το 2020

04 Dec 2019, 11:19 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Στυλοβάτης του τουρισμού στην Αττάλεια η SunExpress- 5 εκατ. θέσεις το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αεροπορική εταιρεία SunExpress, που ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία της Turkish Airlines και της Lufthansa, αποτελί τον στυλοβάτη του τουρισμού στην Αττάλεια, καθώς κάθε χρόνο διακινεί περισσότερους επιβάτες κυρίως από τη γερμανική αγορά, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2019 πρόσφερε 3,7 εκατομμύρια θέσεις προς την Αττάλεια και για το 2020 προγραμματίζει 5 εκατομμύρια θέσεις, τη μεγαλύτερη χωρητικότητα θέσεων στην ιστορία της, σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις. Παράλληλα, θα αυξηθεί ο αριθμός των αεροσκαφών στην Αττάλεια από 25 σε 27 το επόμενο καλοκαίρι.

Η SunExpress θα κλείσει την εφετινή χρονιά μεταφέροντας σχεδόν 4.5 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Αττάλειας και 44 προορισμών.

Η SunExpress έχει αυξήσει τη χειμερινή περίοδο τις πτήσεις της από την Αττάλεια προς Ντίσελντορφ, Κολωνία, Βερολίνο, Αμβούργο, Ανόβερο, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη και τώρα πραγματοποιεί έξι πτήσεις εβδομαδιαίως στη Βιέννη. Επίσης τα Σαββατοκύριακα, πρόσθεσε πτήσεις από την Αττάλεια προς τη Βασιλεία και τη Ζυρίχη και το Παρίσι, ενώ από το Φεβρουάριο θα πετά  δύο φορές την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη και μία φορά την εβδομάδα στο Μπιλούντ της Δανίας.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SunExpress, Jens Bischof, σε συνέντευξη Τύπου στηνΑττάλεια, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας της, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τους για να ανοίξει το πρώτο κέντρο συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών στην Αττάλεια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα