Βρετανικός τουρισμός: Ο τάσεις για το 2020

26 Nov 2019, 14:05 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Ο τάσεις για το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα ταξίδια αποτελούν προτεραιότητα για τους Βρετανούς και το 2020 και, μάλιστα, σε αυξημένο ποσοστό στον προϋπολογισμό δαπανών τους, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ABTA Travel Trends 2020. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 27% των Βρετανών σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές τους τη νέα χρονιά, από το 25% που δήλωσε το ίδιο πέρυσι.

Η έρευνα, επίσης, δείχνει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν διάφορους τρόπους για τις ηλεκτρονικές κρατήσεις, γι αυτό και ήδη πολλοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των TUI, Hays Travel και Travel Counselors υιοθετούν μια προσέγγιση πολλαπλών καναλιών για την εξατομίκευση των υπηρεσιών τους στους πελάτες, ανταποκρινόμενοι σε αυτή τη ζήτηση.

Μια άλλη τάση είναι ότι οι Βρετανοί επιζητούν πιο αυθεντικές σχέσεις με τους ντόπιους στους προορισμούς διακοπών και τη γνωριμία τους με τα τοπικά πολιτιστικά στοιχεία. Γι αυτό και οι εξατομικευμένες υπηρεσίες θα είναι στο επίκεντρο της ζήτησης.

Τέλος, αναδεικνύεται πιο έντονα η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των Βρετανών, που θέλουν η επίσκεψή τους σε έναν προορισμό να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και κοινότητα, με περιορισμό τους περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη διαμονή τους.

Μετά την ισχυρή ανάπτυξη των οργανωμένων διακοπών το 2019, βλέπουμε ότι η τάση αυτή διατηρείται και για το 2020, τονίζει η ΑΒΤΑ.

Η Ευρώπη παραμένει στην κορυφή της λίστας των προορισμών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί τους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε το σχετικό video της ΑΒΤΑ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα