WTM 2019: Ο ισπανικός τουρισμός καλύπτει το κενό του Thomas Cook

06 Nov 2019, 11:12 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

WTM 2019: Ο ισπανικός τουρισμός καλύπτει το κενό του Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την πεποίθησή της ότι ο ισπανικός τουρισμός θα καλύψει το κενό του Thomas Cook το 2020 εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Isabel Oliver σε δηλώσεις στην έκθεση WTM 2019 στο Λονδίνο.

Η Isabel Oliver τόνισε ότι εξ αρχής η κυβέρνηση άνοιξε πιστωτική γραμμή 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook, διαθέτοντας επιπλέον 18 εκατ. ευρώ στις τουριστικές επιχειρήσεις των Καναρίων Νήσων και 8 εκατ.ευρώ στις Βαλεαρίδες Νήσους. Παράλληλα, θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση των υποδομών και για δράσεις, που θα βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις να βρουν νέους δρόμους στις αγορές μετά τον Cook.

Στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η Ισπανία υποδέχθηκε 14,8 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 1,6% λιγότερους από το 2018, στο αντίστοιχο 8μηνο, όμως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 1,2% στα 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πτώχευση του Thomas Cook ήταν ένα τεράστιο σοκ για τον ισπανικό τουρισμό, τόνισε η κυρία Oliver. Πολλά ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες Νήσους και στα Κανάρια Νησιά έκλεισαν πρόωρα τη σεζόν, όμως, η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της άμβλυνε τις επιπτώσεις.

Ως προς το κενό του Thomas Cook, η Ισπανία υπουργός Τουριμσού δήλωσε ότι άλλοι τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικοί οργανισμοί έχουν καλύψει ήδη ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής ικανότητας, που είχε στην Ισπανία. Χαρακτηριστικά είπε ότι τα Κανάρια Νησιά μέσα σε ένα μήνα σημείωσαν ανάκαμψη κατά 90%.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει σημαντική για την Ισπανία, είπε η κυρία Isabel Oliver και η γρήγορη αντίδραση στις επιπτώσεις της κατάρρευσης του Thomas Cook διαμορφώνει περιβάλλον αισιοδοξίας για μια δυνατή απόδοση το 2020.

Διαβάστε ακόμα: WTM 2019: Σταθερές οι αφίξεις Βρετανών στις Βαλεαρίδες Νήσους

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα