Τουρισμός | Οι Κινέζοι απογείωσαν τις αγορές tax-free στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

29 Oct 2019, 10:19 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Οι Κινέζοι απογείωσαν τις αγορές tax-free στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση στις αγορές  tax-free τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Planet Intelligence της Planet Payment, της διεθνούς πλατφόρμας επεξεργασίας στοιχείων τέτοιων συναλλαγών.

Μάλιστα η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στις αφορολόγητες πωλήσεις τον Σεπτέμβριο κατά 37,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2018, γεγονός που αποδίδεται από την έκθεση κυρίως στην αύξηση των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας κατά 60%, όπως αναφέρεται. Οι Κινέζοι αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών αφορολόγητων πωλήσεων στην Ελλάδα, τονίζεται στην έκθεση.

Συνολικά στη Νότια Ευρώπη τις υψηλότερες μέσες δαπάνες για tax-free αγορές έχουν οι τουρίστες από τις ΗΠΑ, ενώ η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθνικότητα σε αφορολόγητες αγορές είναι οι ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα.

Η Ιταλία είχε αύξηση 20% και η Ισπανία κατά 17% τον περασμένο μήνα στις αφορολογητες αγορές από μη κοινοτικούς επισκέπτες, πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος αυξήθηκε μόνο κατά 7%. Οι δυο χώρες στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 είχαν αύξηση κατά  10% και 8% αντίστοιχα στις πωλήσεις tax-free, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη είχε αύξηση κατά 6%.

Ισχυρή αύξηση στην αγορά αφορολόγητων ειδών τον Σεπτέμβριο είχε και η Πορτογαλία κατά 18,6%, που οφείλεται τόσο στους Κινέζους επισκέπτες, όσο και στους τουρίστες από την Βραζιλία και την Αγκόλα. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα