Τρίτος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες η Ελλάδα

20 Oct 2019, 11:17 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τρίτος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση κατά 13,3% παρουσίασαν οι αφίξεις των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα το 2018 φθάνοντας σε 570.718, από 503.047 το 2017.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως 3ος σημαντικότερος σε προτίμηση τουριστικός μεσογειακός προορισμός, μετά τη Γαλλία και την  Ιταλία.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Ισραήλ θα πρέπει να προωθηθούν περαιτέρω απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών με την αύξηση των συνδέσεων κυρίως στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει η προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων (ιατρικός, γαστρονομικός, αγροτουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός) καθώς και πακέτων  χειμερινού τουρισμού (υπάρχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα από Ισραήλ που πηγαίνει σε χειμερινούς  προορισμούς κάθε χειμώνα).

Επιπλέον θα πρέπει να αναδειχθούν περιοχές με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία ως τουριστικών προορισμών και να δημιουργηθούν κοινά πακέτα κρουαζιέρας με σταθμούς σε Ισραήλ, Kύπρο και Ελλάδα. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει και η ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων σε τρίτες αγορές (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία), μέσω τυποποιημένων ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα