ΑΒΤΑ: Πολυτελείς υπηρεσίες σε καλή τιμή προτιμούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες

09 Oct 2019, 13:59 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ΑΒΤΑ: Πολυτελείς υπηρεσίες σε καλή τιμή προτιμούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τετράστερα ξενοδοχεία, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία, επέλεξαν το περασμένο 12μηνο οι Βρετανοί στις διακοπές τους, σε ποσοστό 55%, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Holiday Habits της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της τάσης των Βρετανών να επιλέγουν πολυτελή αλλά “value” διαμονή στις διακοπές τους.

Ένας στους 5 Βρετανούς έμειναν σε τετράστερο ξενοδοχείο. Στις νέες οικογένειες το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 60%, και στις ηλικίες 25-34 και 75 και άνω αυξάνεται σε έναν στους 4.

Φέτος ταξίδεψε το μεγαλύτερο ποσοστό Βρετανών από το 2011 (88%).

Οι ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη διαθεσιμότητα ταξιδιωτικών υπηρεσιών με υψηλά στάνταρ. Το 37% ταξίδεψε με premium economy ή higher class, με τους Βρετανούς ηλικίας 25-34 να είναι πιο επιλεκτικοί (48%). Οι οικογένειες με μικρά και μεγάλα παιδιά ταξίδεψαν κατά το 47% με θέση premium economy και άνω.

Οι Βρετανοί επιζητούν περισσότερα από τα πακέτα διακοπών καθώς προτιμούν όλο και περισσότερο προσωποποιημένες υπηρεσίες και διακοπές στα μέτρα τους. Ενώ το 64% επέλεξε έτοιμο πακέτο, περισσότερο προτίμησαν φέτος υπηρεσίες όπως αναβάθμιση μεταφορών, επιλογή δωματίου... ακόμα και ξαπλώστρας!

Το 18% έκανε κράτηση για τέτοιο τύπο διακοπών το 2018, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 27% για τις ηλικίες 25-34. Το 9% προτίμησε πακέτο εξατομικευμένο στις απαιτήσεις τους, απολαμβάνοντας παράλληλα τα οφέλη και την προστασία των οργανωμένων διακοπών. 

Ενώ τα κλασικά είδη διακοπών, όπως οι διακοπές παραλίας, εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, οι Βρετανοί επενδύουν περισσότερο στις διακοπές εμπειριών, ιδιαίτερα οι κάτω των 35 ετών. 

Τα ταξίδια σε λίμνες και βουνά παρουσιάζουν αύξηση (11% έναντι 8% το 2018) και το 7% έκανε κάμπινγκ ή διακοπές μακριά από την πεπατημένη, με αύξηση 11% τα πρώτα στις ηλικίες 25-34.

Οι διακοπές περιπέτειας σημείωσαν επίσης αύξηση, ιδιαίτερα στις ηλικίες 18-24, με το ποσοστό των Βρετανών που τις προτίμησαν να ανέρχεται σε 13% έναντι 6% το 2018.

Αύξηση 13% παρουσιάζει ο αριθμός των Βρετανών ηλικίας 18-34 που επισκέφθηκε την Ασία φέτος, και διπλασιάστηκε σχεδόν (στο 13%) στις ηλικίες 25-34 οι οποίες προτίμησαν Ν. Αμερική. Αξιοσημείωτη αύξηση καταγράφηκε και στον αριθμό των ταξιδιωτών 18-24 ετών που ταξίδεψαν στη Β. Αμερική και την Αφρική, κατά 11%  και 5% αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: Βρετανικός τουρισμός | Στους 5 πρώτους προορισμούς για το 2020 η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα