Έρευνα: To ένα τρίτο των Βρετανών δεν θα κάνει διακοπές στην Ευρώπη μετά το Brexit

01 Oct 2019, 14:17 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Έρευνα: To ένα τρίτο των Βρετανών δεν θα κάνει διακοπές στην Ευρώπη μετά το Brexit

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Λιγότερο πιθανά θα είναι τα ταξίδια στην Ευρώπη για τo 30,2% των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο μετά τις αλλαγές που θα επιβληθούν στα διεθνή ταξίδια (όπως απαιτήσεις visa και διεθνείς άδειες οδήγησης) εξαιτίας του Brexit.

Αυτό έδειξε έρευνα της Tyre-shopper.co.uk, σύμφωνα με την οποία, από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit το 2016, οι Βρετανοί ταξιδεύουν λιγότερο στο εξωτερικό για διακοπές. Ήδη το 2018 καταγράφηκαν 1,1 εκατ. λιγότερα διεθνή ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2017.

Αντίθετα, στοιχεία από την Google Trends Βρετανίας δείχνουν οτι το ενδιαφέρον για διακοπές στο εσωτερικό με τη μορφή «staycations» έχει αυξηθεί κατά 116% την παραπάνω περίοδο.

Μετά το Brexit, το 8,5% των Βρετανών θα σταματήσουν εντελώς να κάνουν διακοπές εντός ΕΕ, το 10,2% θα κάνει λιγότερες διακοπές εντός ΕΕ, το 6,5% θα προτιμήσει περισσότερες δαικοπές εντός Ην. Βασιλείου, το 5,2% εκτός ΕΕ και Ην. Βασιλείου και μόλις το 2,2% θα προτιμά πιο συχνά διακοπές στην ΕΕ.

Παρά τις πιθανές αλλαγές στις visa και τις άδειες οδήγησης, το 38,1% των ερωτηθέντων δεν θα αλλάξει τις διακοπές της επιλογής του.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα