Τουρισμός: Κίνδυνος για εκατ. Αμερικανούς να μη μπορούν να επιβιβαστούν σε πτήσεις το 2020

01 Oct 2019, 11:58 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Κίνδυνος για εκατ. Αμερικανούς να μη μπορούν να επιβιβαστούν σε πτήσεις το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απροετοίμαστους πιάνει εκατομμύρια Αμερικανούς η έναρξη του προγράμματος REAL ID, το οποίο απαιτεί την επίδειξη ανανεωμένων ταξιδιωτών εγγράφων ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συναντήσουν εμπόδια στα αεροπορικά τους ταξίδια, σύμφωνα με την Ένωση Ταξιδίων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία συμβούλων Longwoods International για λογαριασμό της Ένωσης, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δεν έχουν προετοιμαστεί για την εφαρμογή του REAL ID από την 1η Οκτωβρίου του 2020.

Το πρόγραμμα απαιτεί από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να παρουσιάζουν δίπλωμα οδήγησης συμβατό με το REAL ID ή άλλη εγκεκριμένη μορφή ταυτοποίησης, προκειμένου να μπορούν να επιβιβαστούν σε πτήσεις.

Η έρευνα δείχνει ωστόσο οτι εκατομμύρια Αμερικανοί θα συναντήσουν προβλήματα καθώς δεν θα διαθέτουν την απαιτούμενη ταυτοποίηση. Το 72% των Αμερικανών είτε δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης συμβατό με REAL ID, είτε δεν γνωρίζουν αν έχουν.

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς (57%) δήλωσαν οτι δεν γνωρίζουν πότε θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, ενώ το 39% δεν διαθέτει οποιαδήποτε μορφή ταυτοποίησης που θα γίνεται δεκτή από την 1η Οκτωβρίου του 2020. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι 99 εκατ. Αμερικανοί πιθανόν δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησής τους ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν σε πτήσεις την ερχόμενη χρονιά.

Εάν τα πρότυπα του REAL ID εφαρμόζονταν άμσα, τουλάχιστον 78.500 ταξιδιώτες θα αποτύγχαναν να περάσουν από τους ελέγχους TSA στα αεροδρόμια την πρώτη ημέρα εφαρμογής, κοστίζοντας 40,3 εκατ. δολάρια στην Αμερικανική οικονομία. Για μια εβδομάδα, ο αριθμός των Αμερικανών ανεβαίνει στο μισό εκατομμύριο (549.500) και οι οικονομικές απώλειες σε 282 εκατ. δολάρια.

Μεμονωμένες Πολιτείες ξεκινούν καμπάνιες ενημέρωσης για να βοηθήσουν τους πολίτες να προετοιμαστούν για τις νέες ρυθμίσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα