Τουρισμός: Εναλλακτικούς τρόπους κράτησης διακοπών αναζητούν τώρα οι Βρετανοί

26 Sep 2019, 10:38 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Εναλλακτικούς τρόπους κράτησης διακοπών αναζητούν τώρα οι Βρετανοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντυπωσιακή αύξηση στις αναζητήσεις προορισμών για διακοπές, με το 64% εξ αυτών να καταλήγει σε κράτηση καταγράφει η βρετανική πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Icelolly.com, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Ο ιστότοπος είδε μια αύξηση κατά 121% στις επισκέψεις την ημέρα, αμέσως μετά την πτώχευση, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν απελπισμένα εναλλακτικό τρόπο κράτησης.

Για την Ελλάδα η αύξηση στις ανζητήσεις ανήλθε σε 206%, για την Ισπανία στο 174%, για την Πορτογαλία οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 125%, για την Τουρκία κατά 408%, αντιπροσωπεύοντας μία στις πέντε αναζητήσεις, ενώ η αναζήτηση για Τυνησία και Αίγυπτο αυξήθηκε κατά 505% και 325% αντίστοιχα.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στη ζήτηση για προορισμούς της Αμερικής και της Ασίας.

Οι αναζητήσεις για τον χειμώνα του 2019 επίσης αυξήθηκαν κατά 141%, όπως και για το καλοκαίρι του 2020 αυξήθηκαν κατά 98%.

Εκπρόσωπος του Icelolly.com εξέφρασε τη λύπη του για την πτώχευση του Thomas Cook, τονίζοντας ότι προτεραιότητα τώρα είναι η πλατφόρμα να βοηθήσει όσους αναζητούν εναλλακτικό τρόπο για κράτηση  μετά την ακύρωση των διακοπών τους μέσω της Thomas Cook.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι οι τιμές σε όλο το φάσμα της κράτησης για διακοπές έχουν αυξηθεί σημαντικά, μετά την πτώχευση, καθώς η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά. Το ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε πτήσεις και καταλύματα, ώστε να εξομαλυνθούν οι τιμές.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα