Αφιέρωμα για την Ελλάδα στην ιαπωνική δημόσια τηλεόραση

26 Sep 2019, 09:51 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αφιέρωμα για την Ελλάδα στην ιαπωνική δημόσια τηλεόραση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα αφιέρωμα για την Ελλάδα παρουσίασε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK-Channel NHK-General Channel στη θεματική εκπομπή με πολύ υψηλή τηλεθέαση, "Ο κόσμος είναι γεμάτος με θαυμάσια πράγματα".

Τα γυρίσματα περιελάμβαναν περιήγηση σε παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη και στην Αίγινα, και προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων, εστιάζοντας στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης που είναι κατοχυρωμένα στην Ιαπωνία.

Tο επίσημο Δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK, βιντεοσκόπησε, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων «σπανακόπιττα» και «γαρίδες σαγανάκι» με ελληνικά συστατικά: ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, σπανάκι και άλλα φρέσκα λαχανικά. Οι Ιάπωνες θεατές είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την προετοιμασία τους, σε ένα τυπικό ελληνικό σπίτι, από μια τυπική Ελληνίδα νοικοκυρά. Επιπλέον, ανακάλυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό της ελληνικής κουζίνας και τη σύνδεση των μοναδικών υγιεινών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, με την ελληνική μυθολογία.

Για τις ανάγκες του show, ως «καταναλωτής» επελέγη Έλληνας επιχειρηματίας του κλάδου τροφίμων ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με το NHK, η επιλογή βασίστηκε στην εθνικότητα και όχι στον κύκλο εργασιών, στον όγκο των εισαγωγών από την Ελλάδα ή σε οποιονδήποτε άλλο οικονομικό δείκτη.  Επίσης, το ιαπωνικό τηλεοπτικό κοινό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει εκπληκτικές λήψεις από το νησί της Σαντορίνης.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα