Aυξήθηκαν οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

25 Sep 2019, 09:47 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Aυξήθηκαν οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι γερμανικές άμεσες επενδύσεις, κατέγραψαν αύξηση κατά 20,5% το 2017 αγγίζοντας τα 6 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 5 δισ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.  

Κατόπιν τούτου, το 2017 η Γερμανία κατετάγη εκ νέου στην 1η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στη χώρα μας, με μερίδιο 22% επί του συνολικού επενδεδυμένου κεφαλαίου. Ακολούθησαν το Λουξεμβούργο με 5,7 δισ. ευρώ, η Ολλανδία με 5 δισ. ευρώ και η Ελβετία με 2,8 δισ. ευρώ.

Το 2017 δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα 121 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων, με 29.000 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 8,3 δισ. ευρώ. Μεταξύ των δραστηριοποιούμενων γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα, συγκαταλέγονται οι Deutsche Telekom, Bayer, Bohringer-Ingelheim, Nokia- SiemensNetworks, Siemens, Lidl, Bosch-Siemens, Beiersodorf, Osram, SAP κ.α.

Εξάλλου, οι εισαγωγές από τη Γερμανία παραμένουν διαχρονικά σε υψηλό επίπεδο και είναι υπερδιπλάσιες των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, τo 2018 οι ελληνικές εισαγωγές από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά περίπου 10% και ανήλθαν σε 5,8 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας μερίδιο 10,5% επί του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών. Η Γερμανία άλλωστε, κατατάσσεται διαχρονικά στην 1η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των ελληνικών εισαγωγών. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα