Ο πολιτιστικός τουρισμός κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Αμερικανών

18 Sep 2019, 13:19 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ο πολιτιστικός τουρισμός κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Αμερικανών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς (53%) θεωρούν απαραίτητο να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και να αποκτήσουν προοπτική από νέους τρόπους ζωής, σύμφωνα με έρευνα της Travelhorizons που διενήργησε η εταιρία ταξιδιωτικού μάρκετινγκ MMGY Global σε δείγμα 2.301 ενηλίκων από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, αυτό υποστηρίζουν τα δύο τρίτα των Millennials (65%) και το 53% των Gen-X.

Παράλληλα, το 58% των ενηλίκων από τις ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας το να μάθουν για τον πολιτισμό του προορισμού που επισκέπτονται.

Λίγο παραπάνω από τους μισούς επιθυμούν να εξερευνήσουν ένα νέο πολιτισμό που διαφέρει από το δικό τους και το 48% να περάσουν χρόνο με ντόπιους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ως αποτέλεσμα της επίσκεψης σε μια ξένη χώρα και της συνάντησης με τους κατοίκους της, σχεδόν 4 στους 10 Αμερικανούς (36%) την αντιλαμβάνονται διαφορετικά.

Το 50% νιώθει εξαιρετική συμπάθεια για τους ντόπιους ενώ 4 στους 10 (39%) πιστεύουν ότι έχουν πολλές κοινές κοινωνικές αξίες με αυτούς.

Ενώ η εμπειρία από τον πολιτισμό του προορισμού είναι σημαντική, οι Αμερικανοί επιλέγουν προσεκτικά τον προορισμό του ταξιδιού τους. Τα τρία τέταρτα δίνουν έμφαση στη φιλοξενία και το 65% προτιμούν να ταξιδέψουν κάπου που νιώθουν άνετα και οικεία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα