Τουρισμός: Πόσα δαπανούν οι Ρώσοι στις διακοπές τους στο εξωτερικό

16 Sep 2019, 14:52 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Πόσα δαπανούν οι Ρώσοι στις διακοπές τους στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από 100.000 ρούβλια ξοδεύει το 9% των Ρώσων τουριστών στις διακοπές τους εξωτερικό, ανά άτομο, το 60% από 60 έως 100 χιλιάδες, το 33% απο 40 έως 60 χιλιάδες και το 38% έως 40 χιλιάδες ρούβλια.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Αναλύσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών της Ρωσίας, που διεξήχθη τον Αύγουστο σε 1.600 Ρώσους πολίτες άνω των 18 ετών.

Όπως αναφέρει η έρευνα, ταξίδια εσωτερικού προτίμησε την περασμένη χρονιά το 21% των Ρώσων ενώ το 8% επέλεξε τουρισμό στο εξωτερικό. Ωστόσο οι κάτοικοι των πόλεων ταξίδεψαν σε ποσοστό 15% στο εξωτερικό. Μόλις το 9% δεν επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι εξοικονομούν χρήματα για τις διακοπές, σε ποσοστό 72%, μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Το 10% δέχθηκε οικονομική στήριξη για διακοπές από συγγενείς και φίλους ενώ ένα 4-5% πήρε δάνειο για διακοπές ή δανείστηκε χρήματα από φίλους ή συγγενείς.

Το 29% των Ρώσων έκανε διακοπές την περασμένη χρονιά και το 95% δεν χρησιμοποίησε δάνειο.

Η Ιταλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γερμανία είναι οι κορυφαίες επιλογές προορισμών τους και μόλις ένας στους 10 δεν θα επιδίωκε ταξίδι στο εξωτερικό, προτιμώντας τον εσωτερικό τουρισμό. Η χώρα μας βρέθηκε στην 15η θέση της κατάταξης των δημοφιλέστερων προορισμών εξωτερικού.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα