Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος ο τουρκικός τουρισμός, +18% οι αφίξεις τον Ιούνιο (πίνακας)

31 Jul 2019, 12:20 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος ο τουρκικός τουρισμός, +18% οι αφίξεις τον Ιούνιο (πίνακας)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ρεκόρ όλων των εποχών αναμένεται να σπάσει φέτος ο τουρκικός τουρισμός καθώς ήδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα πάνω από 18 εκατ. ξένοι τουρίστες που συνιστά μία αύξηση της τάξης του 13,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα στη Τουρκία τροφοδοτείται κυρίως εξαιτίας της πτώσης της Λίρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας τον Ιούνιο οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 18% υπερβαίνοντας τα 5,3  εκατ. ενώ και πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν αυξηθεί οι αφίξεις κατά 29,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Σε επίπεδο βασικών αγορών στο εξάμηνο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 13,9% από τη Ρωσία (2,7 εκατ.) κατά 15,5% από τη Γερμανία (1,8 εκατ.), κατά 17% από τη Βρετανία (1 εκατ.), κατά 14,1% από την Ολλανδία (423.325) και κατά 36,9%  από τη Πολωνία. Εντυπωσιακή αύξηση κατά 55,4% παρουσίασαν οι αφίξεις και των Ελλήνων τουριστών στη Τουρκία (383.966).

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα έχει ξεχωριστή στατιστική μέτρηση για τους ξένους τουρίστες από τους Τούρκους που μένουν στο εξωτερικό και επισκέπτονται σε ετήσια βάση τη γειτονική χώρα για τις διακοπές τους. Αν υπολογιστούν ξένοι τουρίστες και Τούρκοι που μένουν στο εξωτερικό τότε οι αφίξεις στη γειτονική χώρα στο εξάμηνο έφθασαν σε 21,1 εκατ.

Στην Ελλάδα προσμετρώνται ως ξένοι τουρίστες και οι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό και έρχονται στη χώρα για διακοπές.

Σημειώνεται ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Τουρκία πέρυσι αυξήθηκαν κατά 21,8%  σε σχέση με το 2017 αγγίζοντας τα 40 εκατ. Επίσης, επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα 6,6 εκατ. Τούρκοι που μένουν στο εξωτερικό (αύξηση 19,1%). Επίσης, τα έσοδα στη γειτονική χώρα από τους ξένους τουρίστες ξεπέρασαν τα 24 δισ. δολ.

ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα