Τουρισμός: Τι ζητούν οι Γερμανοί από τις διακοπές ανάλογα με την ηλικία τους

18 Jul 2019, 16:43 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Τι ζητούν οι Γερμανοί από τις διακοπές ανάλογα με την ηλικία τους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tο 50,9% των ατόμων άνω των 25 ετών θεωρούν τις διακοπές σημαντικές, καθώς και το 56,6% των ηλικιών από 18 έως 29 χρόνων, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Partners στη Γερμανία.

Ονειρικός προορισμός των νεαρών Γερμανών είναι οι ΗΠΑ (13,3%) και το Παρίσι (13,3%) ενώ για τους μεγαλύτερης ηλικίας Γερμανούς είναι η Ιταλία (10,7%).

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας είναι, σε αντίθεση με ο,τι θα περίμενε κανείς, πιο αυθόρμητοι με το 22,1% να κάνει κράτηση με την άφιξη στον προορισμό, και, αντίθετα, οι νεαρές ηλικίες κάνουν κράτηση στον προορισμό σε πολύ μικρότερο ποσοστό (17,8%).

Οι μικρότερες ηλικίες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα συστήματα ασφαλείας, το κλείδωμα των αποσκευών, τα αντίγραφα των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και την απολύμανση, ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης των παραπάνω. Οι άνω των 25 ετών αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στα ταξίδια πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με νεαρότερες ηλικίες καθώς η κακοκαιρία, η κίνηση στους δρόμους, οι απεργίες ή οι ασθένειες δεν τους προκαλούν τόση ανησυχία όσο στις ηλικίες 18-29. 

Οι νεαροί Γερμανοί επιδιώκουν διακοπές με σκοπό να αποδράσουν από την καθημερινότητα (30%) και οι άνω των 59 ετών για να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα (33,6%, έναντι μόλις 13,3% των ηλικιών κάτω των 30 ετών).

Η Περιπέτεια (18,9%) και ο χρόνος με την οικογένεια (15,6%) είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία των διακοπών για τους κάτω των 30 ετών. Από τους μεγαλύτερης ηλικίας Γερμανούς, μόλις το 3,3% αναζητά την περιπέτεια.

Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την Marketagent.com σε δείγμα 500 Γερμανών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα