Travelodge: 7 στους 10 Βρετανούς θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους το 2019

12 Jun 2019, 12:27 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Travelodge: 7 στους 10 Βρετανούς θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 69% των Βρετανών θα κάνει τις βασικές διακοπές «εντός των τειχών» φέτος, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Travelodge, εξαιτίας της αβεβαιότητας του Brexit, παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα και με μέση διάρκεια διακοπών φέτος τις 8 ημέρες.

Φέτος οι Βρετανοί θα ξοδέψουν περισσότερα στις καλοκαιρινές διακοπές, κατά μέσο όρο 874 λίρες, σημειώνοντας ρεκόρ 9ετίας, και έναντι 399 λιρών το 2011, όταν διεξήχθη η πρώτη σχετική έρευνα της Travelodge.

Ως αποτέλεσμα, οι Βρετανοί θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας τους κατά 40 δισ. λίρες.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε 1.500 Βρετανούς, έδειξε ακόμα οτι το 58% των ενηλίκων θα προτιμήσουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.

Το 45% των Βρετανών, 5% περισσότεροι από πέρυσι, θα ταξιδέψουν σε 3 προορισμούς της χώρας τους, οι οποίοι περιλαμβάνουν παραλία, ύπαιθρο και πόλη. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούν χρήματα, συνδυάζοντας 3 διακοπές σε ένα ταξίδι και εμπλουτίζοντας τα social media με περιεχόμενο για τη Βρετανία.

Η έρευνα έδειξε ακόμα οτι η εφετινή χρονιά σηματοδοτεί το θάνατο των παραδοσιακών αποδράσεων 2 εβδομάδων καθώς το 85% κατανέμουν την περίοδο αυτή σε 7 ημέρες διακοπών και τρεις μικρότερες αποδράσεις μέσα στη χρονιά.

Το 45% προτιμά διακοπές παραλίας στο εσωτερικό της χώρας, και για 5η συνεχή χρονιά η Κορνουάλη διατηρεί την πρωτιά ως καλοκαιρινός προορισμός τους. 

Τα city break είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο είδος διακοπών (29%) με πρώτο προορισμό το Λονδίνο και η βρετανική ύπαιθρος το τρίτο (24%) με κορυφαίο προορισμό το Lake District.

Οι κάτοικοι της Λίβερπουλ προτιμούν περισσότερο από τους υπόλοιπους Βρετανούς τις διακοπές στο εσωτερικό της χώρας (84% και δαπάνες 847 λιρών). 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα