Τουρισμός: Όλες οι τάσεις στα ταξίδια των Γερμανών στο μέλλον

10 Jun 2019, 11:37 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Όλες οι τάσεις στα ταξίδια των Γερμανών στο μέλλον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διακοπές όλο και πιο προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες προτιμήσεις και προσδοκίες τους θα αναζητούν οι Γερμανοί ταξιδιώτες στο μέλλον, ακόμα κι αν μέχρι σήμερα κυριαρχούν με υψηλό μερίδιο στην αγορά τα πακέτα διακοπών.

Αυτό δείχνει έρευνα του BAT Foundation for Future Issues που διεξήχθη σε δείγμα 3.000 Γερμανών ηλικίας άνω των 14 ετών. 

Ο ταξιδιώτης του μέλλοντος έχει πολλαπλές ταυτότητες διακοπών και προσαρμόζει τις διακοπές στην κατάσταση της ζωής του και στη διάθεσή του. Οι παραδοσιακές μορφές διακοπών δεν θα σβήσουν, όμως συνεχώς θα εμπλουτίζονται και θα διευρύνονται. Επομένως, αναφέρει η έρευνα, η προσφορά της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα πρέπει να διαφοροποιηθεί στο μέλλον, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους τουρίστες να οργανώνουν τα ταξίδια τους σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις τους.

Μόλις το 14% των Γερμανών εξέφρασαν την επιθυμία για πλήρες πακέτο διακοπών που προσφέρει όλα όσα επιθυμεί ένας τουρίστας σε περιορισμένο χώρο (φύση, πολιτισμό, ιστορία, αρχιτεκτονική και ψώνια). Αντίθετα, οι Γερμανοί φαίνεται οτι επιθυμούν όλο και περισσότερο να επιλέγουν οι ίδιοι τον προορισμό και το στυλ ταξιδίου με απόλυτη επίγνωση και σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια και ιδανικά.

Οι προορισμοί διακοπών με όμορφα φυσικά και ανέγγιχτα τοπία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Γερμανούς. 

Ο τουρισμός φαίνεται οτι επιστρέφει στις ρίζες του, και οι πράσινοι προορισμοί, σε αντιδιαστολή με την καθημερινότητα στην πόλη, που προσφέρουν χαλαρούς ρυθμούς και μικρή επαφή με την τεχνολογία βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του BAT Foundation, Ulrich Reinhardt. 

Το μοτίβο διακοπών «ήλιος-παραλία-θάλασσα» δεν θα χάσει τη δημοφιλία του τα ερχόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στις οικογένειες που αναζητούν ξεκούραση, ψώνια και ωραία εστιατόρια.

Σε ετήσια βάση, τα city break κέρδισαν έδαφος (+12%) καθώς και οι διακοπές ευεξίας (+20%), δηλαδή οι σύντομες αποδράσεις οι οποίες στο μέλλον θα αποτελέσουν τάση για τους τουρίστες τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, πολλοί Γερμανοί επιθυμούν ειδικού τύπου ταξίδια. Σχεδόν ένας στους 5 επιθυμεί διακοπές στη γειτονιά με εξωτικό τόνο σε μια τροπική πισίνα για παράδειγμα (17%). Το 13% επιθυμει διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς όσο το δυνατόν πιο μακριά και τουλάχιστον ένας στους 10 θα συνδύαζε αναψυχή με θεματιά πάρκα ή θα χρησιμοποιούσε την άδεια για να συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα