Βρετανικός τουρισμός: Μείωση τιμών προς Ελλάδα και Τουρκία, λόγω πλεονάζουσας προσφοράς

29 May 2019, 11:35 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Μείωση τιμών προς Ελλάδα και Τουρκία, λόγω πλεονάζουσας προσφοράς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η μέχρι στιγμής πλεονάζουσα προσφορά πακέτων διακοπών στη βρετανική αγορά για προορισμούς στη Μεσόγειο οδηγεί σε μειώσεις τιμών. Σύμφωνα με τον Steve Campion, διευθύνοντα σύμβουλο του Holiday Discount Centre, την περασμένη εβδομάδα οι τιμές, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και Τουρκία, μειώθηκαν κατά 15% έως 20%. 

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι οργανωτές ταξιδιών θα ανακτήσουν κάποιο χαμένο έδαφος τον Ιούνιο. Θεωρεί, πάντως, κρίσιμη για τα αποτελέσμστα της χρονιάς των βρετανικών τουριστικών γραφείων την ανάκαμψη των κρατήσεων τον Ιούνιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Icelolly.com Richard Singer δήλωσε ότι οι τιμές για την Τενερίφη, τη Μαγιόρκα, την Κόστα Μπλάνκα, το Νταλαμάν και το Αλγκάρβε ήταν την περασμένη εβδομάδα μέχρι 20% χαμηλότερες για τις αναχωρήσεις του Ιουλίου σε σύγκριση με το 2018.

Η τάση αυτή, της μείωσης των τιμών, αποδίδεται στην πλεονάζουσα προσφορά των τουριστικών γραφείων, καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να καθυστερούν τις κρατήσεις τους, σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή, αναμένοντας και τις προσφορές για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

 

"

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα