Τουρισμός: Περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν φέτος τα ανεξάρτητα ταξίδια

23 May 2019, 14:46 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν φέτος τα ανεξάρτητα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τάση για περισσότερα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού αλλά χωρίς της συμβολή ταξιδιωτικών γραφείων καταγράφεται στη ρωσική αγορά, σύμφωνα με τους σπεσιαλίστες του Ερευνητικού Κέντρου NAFI.

Τους πρώτους μήνες του 2019 το ποσοστό των Ρώσων που προτιμούν να οργανώνουν οι ίδιοι τα ταξίδια τους παρουσιάζει αύξηση, από 28% που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σε 34% φέτος για τα αεροπορικά εισιτήρια και από 26% στο 32% για διαμονή. 

Την ίδια ώρα, το μερίδιο εκείνων που προτιμούν τουριστικά γραφεία παραμένει σταθερό στο 29%.

Όσοι είναι κάτω των 44 ετών είναι πιθανότερο να κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις διακοπών. Το 46% αγοράζει αεροπορικά εισιτήρια και το 45% κάνει κράτηση διαμονής ανεξάρτητα. Στους Ρώσους άνω των 60 ετών, μόνο ένας στους 10 ταξιδεύει ανεξάρτητα.

Οι κάτοικοι της Μόσχας και της Αγ. Πετρούπολης οργανώνουν λιγότερο συχνά οι ίδιοι τα ταξίδια τους σε σχέση με κατοίκους άλλων πόλεων, καθώς τείνουν να προτιμούν τα τουριστικά γραφεία.

Το ποσοστό των Ρώσων που σχεδιάζουν ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές έχει αυξηθεί από 8% σε 12%. Η υπηρεσία αυτή προτιμάται κυρίως από τους κατοίκους της Μόσχας και της Αγ. Πετρούπολης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα