Τουρισμός: Το 38% των Βρετανών θα ταξιδέψουν το 2019 χωρίς ασφάλιση

22 May 2019, 11:25 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Το 38% των Βρετανών θα ταξιδέψουν το 2019 χωρίς ασφάλιση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 8,6 εκατ. Βρετανοί θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ). Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 38% των Βρετανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό., ενώ το 2018 αυτό το ποσοστό ήταν 21%.

Μέσω μιας εκστρατείας του υπουργείου Εξωτερικών, η ABTA ενθαρρύνει τους παραθεριστές να συνάψουν ασφάλιση ταξιδιού αμέσως μόλις κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους και να διασφαλίσουν ότι η ασφάλιση καλύπτει όλες τις ιατρικές περιπτώσεις ή δραστηριότητες έχουν σχεδιάσει.

Η ABTA συμβουλεύει επίσης τους ταξιδιώτες να διατηρούν μαζί τους ένα αντίγραφο του ασφαλιστηρίου και τα στοιχεία επικονωνίας με τον ασφαλιστή κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς σιαπιστώθηκε ότι μόνο το 1/3 όσων είχαν ταξιδιωτική ασφάλιση είχαν μαζί τους τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας. Επίσης, μόνο το 13% είχε αφήσει αυτές τις πληροφορίες στην οικογένεια ή τους φίλους.

Η Julia Longbottom, διευθύντρια προξενικών υπηρεσιών στο Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, δήλωσε: "Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τις διακοπές χωρίς προβλήματα στο εξωτερικό, αλλά ανησυχώ γι αυτά τα νέα στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί Βρετανοί παραθεριστές συνεχίζουν να ταξιδεύουν χωρίς ασφάλιση. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν χιλιάδες λίρες για ιατρικές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ιατρικές υπηρεσίες στους Βρετανούς εάν αρρωστήσουν ή νοσηλευτούν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό".

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα