Αυξήθηκαν οι Ρουμάνοι τουρίστες στην Ελλάδα

09 May 2019, 10:15 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αυξήθηκαν οι Ρουμάνοι τουρίστες στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το  2018 αφίχθησαν στην Ελλάδα 1.389.400 τουρίστες από την Ρουμανία έναντι 1.149.500  την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 20,9%.

Οι Ρουμάνοι τουρίστες κατευθύνθηκαν κυρίως προς την Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Χαλκιδική), την Δυτική Μακεδονία (Καβάλα και Θάσο), αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ιόνια Νησιά, Κυκλάδες κλπ.

Οι τουριστικές εισπράξεις από Ρουμάνους τουρίστες, το  2018 άγγιξε τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 ήταν 374 εκατ. ευρώ. Η μέση διάρκεια παραμονής του Ρουμάνου τουρίστα στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 5 ημέρες,ενώ δαπανά, ανά ταξίδι, κατά μέσο όρο 296 ευρώ (59,2 ευρώ την ημέρα κατά μέσο όρο - μη συμπεριλαμβανομένου του πακέτου ταξιδιού), σε αντίθεση με τουρίστες από άλλες χώρες που δαπανούν περισσότερα (πχ Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Καναδοί, Αμερικανοί).

Η Ρουμανία αποτελεί σημαντική αγορά στον τομέα τουρισμού για την Ελλάδα, κατατασσόμενη στην 6η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης εισερχόμενου στην Ελλάδα τουρισμού κατά το 2018. Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρουμάνων τα τελευταία χρόνια έχει συντελέσει σημαντικά στην αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού, με αποτέλεσμα να επωφελείται και η χώρα μας που αποτελεί κοντινό, οικείο και προσιτό οικονομικά μεσογειακό προορισμό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα