Αμερικανικός τουρισμός: Ανεπηρέαστη η διάθεση για ταξίδια παρά τις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία

05 Apr 2019, 12:59 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Αμερικανικός τουρισμός: Ανεπηρέαστη η διάθεση για ταξίδια παρά τις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καμία ένδειξη επιβράδυνσης δεν καταγράφεται στη διάθεση των βορειοαμερικανών καταναλωτών (ΗΠΑ και Καναδάς) για ταξίδια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δείκτη Hotel Price της μεγάλης πλατφόρας ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotels.com.

Το κόστος το οποίο κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ταξιδιώτες για διανυκτέρευση σε καταλύματα παρουσίασε αύξηση 3% σε παγκόσμια κλίμακα το 2018, με τους δείκτες σε όλες τις περιοχές να κινούνται ανοδικά πλην του Ειρηνικού.

Η διάθεση για ταξίδια φαίνεται να μην επηρεάζεται από εξελίξεις όπως το Brexit, οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, η ξηρασία στη Ν. Αφρική και η σεισμική δραστηριότητα στην Ιαπωνία.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται εκ νέου προορισμούς που στο παρελθόν επλήγησαν από κλίμα αστάθειας, όπως το Παρίσι, η Αίγυπτος και η Τουρκία, καθώς και άλλους που παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην ισοτιμία όπως η Ν. Αμερική και πριοχές της Βόρειας Αμερικής που είχαν φυσικές καταστροφές.

Οι κορυφαίοι προορισμοί των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το 2018 ήταν η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και η Τουρκία.

Οι ευέλικτες πολιτικές visa σε ορισμένες αγορές και η επίσκεψη του Πάπα τον Αύγουστο, συνέβαλλαν στην προσέλκυση πάνω από 10 εκατ. ταξιδιωτών στην Ιρλανδία το 2018, αριθμός ρεκόρ. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κατέβαλλαν 10% περισσότερα χρήματα για να καλύψουν το κόστος διαμονής τους στο Δουβλίνο, δηλαδή κατά μέσο όρο 207 δολάρια τη βραδιά.

Στην Ιαπωνία, το Τόκιο, την Οσάκα και το Κιότο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 9% σημειώνοντας το ιστορικό ρεκόρ των 32 εκατ. Η Οσάκα και το Κιότο σκαρφάλωσαν πάνω από 10 θέσεις στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών των βορειοαμερικανών στο εξωτερικό.

Η τουριστική έκρηξη της Τουρκίας είναι εμφανής στο δείκτη, με την Κωνσταντινούπολη να ανεβαίνει πάνω από 10 θέσεις στη λίστα με τους 50 δημοφιλέστερους προορισμούς των βορειοαμερικανών. Οι διεθνείς επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 22% στην Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη είχε τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών διανυκτέρευσης που συνάντησαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες το 2018.

Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά είχαν ελαφρώς λιγότερα έξοδα το 2018 κατά τη διαμονή τους σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, σε προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Για τους Αμερικανούς, το Charlotte, το Louisville και το Ρεϊκιαβικ σημείωσαν πτώση τιμών κατά 13%. Στην Ισλανδία, η τουριστική έκρηξη των περασμένων ετών συνέχισε να επιβραδύνεται, κάτι που μείωσε τα επίπεδα τιμών ανά διανυκτέρευση στα 478 δολάρια κατά μέσο όρο.

Ο δείκτης τοποθετήθηκε στο 100 την πρώτη χρονιά της έναρξής του, το 2004, και αποτελεί εργαλείο για την παρατήρηση των διακυμάνσεων των ξενοδοχειακών τιμών ανά διανυκτέρευση, χωρίς η εικόνα να επηρεάζεται από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις .

Σε παγκόσμια κλίμακα παρατηρούνται οι ακόλουθες τάσεις τιμών...

-Η Καραϊβική συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων 9 ετών, με ιστορική αύξηση των τιμών κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες (151), διατηρώντας τη θέση της ως επιθυμητός ταξιδιωτικός προορισμός.

-Ο δείκτης της Ασίας συνεχίζει να διατηρεί τη χαμηλότερη θέση στο δείκτη (102), με μικρή άνοδο από το 2013, συνεχίζοντας να προσφέρει εξαιρετικό value στους ταξιδιώτες.

-Ο Ειρηνικός παροτι παρουσιάζει σταθερές επιδόσεις στον δείκτη τιμών (126) από το 2017, συνεχίζει να διατηρεί την τρίτη υψηλότερη σε περιφερειακό επίπεδο, μετά την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, ως κύριος προορισμός ιδίως για οικογένειες.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά παρατηρούνται οι ακόλουθες τάσεις...

-Παρά τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και τους δύο μεγάλους τυφώνες που έπληξαν την Καρολίνα και τη Φλόριντα, η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ καταγράφει αύξηση εσωτερικού τουρισμού με το μέσο επίπεδο τιμών να παρουσιάζει αύξηση σε 27 από τους 50 κορυφαίους προορισμούς της.

-Το Λας Βέγκας βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς του εσωτερικού για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, με τη Νέα Υόρκη, το Σαν Ντιέγκο και το Σικάγο να ακολουθούν.

-Οι επισκέπτες από το εξωτερικό κατέβαλλαν 2% περισσότερα χρήματα στις ΗΠΑ ανά διανυκτέρευση σε σύγκριση με το 2017, με το μέσο κόστος να είναι αυξημένο σε 33 από τους 50 κορυφαίους προορισμούς για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα