Βρετανικός τουρισμός: Έκρηξη των κρατήσεων τελευταίας στιγμής λόγω Brexit

03 Apr 2019, 12:42 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Έκρηξη των κρατήσεων τελευταίας στιγμής λόγω Brexit

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η περίοδος ταξιδιωτικών κρατήσεων τελευταίας στιγμής στη βρετανική αγορά ενδέχεται να διευρυνθεί σημαντικά φέτος, πέρα από τα χρονικά όρια που καταλάμβανε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι Βρετανοί διστάζουν να προβούν σε κράτηση εν όψει του Brexit.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις ειδικών της τουριστικής βιομηχανίας, που διατυπώνονται αυτές τις ημέρες μετά την αποκάλυψη της EasyJet ότι αναμένει απώλειες προ φόρων 275 εκατ. λιρών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, εν όψει αναπάντητων ερωτημάτων που σχετίζονται με τη στρατηγική εξόδου του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Johan Lundgren, δήλωσε τη Δευτέρα οτι οι ζυμώσεις για το επικείμενο Brexit σε συνδυασμό με την μακροοικονομική ασάφεια προκαλούν μείωση της ζήτησης για ταξίδια, με επιπτώσεις που μπορεί να επεκταθούν και στο δεύτερο 6μηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με οικονομικό σχολιαστή της βιομηχανίας, δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα για τη ζήτηση αυτό το καλοκαίρι, και το πιθανότερο είναι οτι θα διευρυνθεί η περίοδο κρατήσων τελευταίας στιγμής περισσότερο οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Παραδέχθηκε οτι υπάρχει ζήτηση όμως η σκιά του Brexit συνεχίζει να επηρεάζει την απόφαση κράτησης.

Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα πολύ δύσκολη προς το παρόν, δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης εταιριών  Atol, Alan Bowen, εξηγώντας οτι και η EasyJet καταγράφει χαμηλά επίπεδα ζήτησης τα οποία θα παραμείνουν χαμηλά όσο υπάρχει ο φόβος για το τι θα συμβεί με το Brexit και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Ο ίδιος, προβλέπει εκτίναξη της ζήτησης για ταξίδια εάν αποφασισθεί η μετάθεση του Brexit για το 2020.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα