Πάνω από 6 εκατ. Ρώσους τουρίστες περιμένει το 2019 η Τουρκία

18 Mar 2019, 14:28 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Πάνω από 6 εκατ. Ρώσους τουρίστες περιμένει το 2019 η Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία φέτος θα αυξηθεί κατά περίπου 10 έως 15%, υπερβαίνοντας τα 6,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Firuz B. Bağlıkaya, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TÜRSAB ).

Πέρυσι, ο αριθμός των αφίξεων Ρώσων προσέγγισε τα 5,9 εκατ.

Σύμφωνα με τον κ.Bağlıkaya, όσο οι σχέσεις των δυο χωρών παραμένουν καλές, ο αριθμός των Ρώσων θα αυξάνεται διαρκώς. Η γεωγραφική εγγύτητα, οι ξενοδοχειακές και λοιπές εγκαταστάσεις διακοπών που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Ρώσων επισκεπτών και η ευκολία στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελκυστικότητα της Τουρκίας στους Ρώσους τουρίστες, πρόσθεσε.

Κορυφαίοι προορισμοί των Ρώσων στην Τουρκία είνα η Αττάλεια και η Κωνσταντινούπολη. Τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα της Αττάλειας δείχνουν ότι σχεδόν 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν το διάσημο τουρκικό θέρετρο, ενώ η Κωνσταντινούπολη αναφέρει ότι υποδέχθηκε πέρυσι πάνω από 618.500 Ρώσους.

Τα στοιχεία της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναφέρουν ότι οι Ρώσοι επισκέπτες παρέμειναν 8.4 νύχτες κατά μέσο όρο στην Τουρκία πέρυσι, ενώ κατά μέσο όρο ο κάθε Ρώσος ξόδεψε 607 δολάρια (800 δολάρια το 2013).

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα