Τουρισμός: Η Αθήνα στις 10 κορυφαίες επιλογές των Αμερικανών και Καναδών φέτος

20 Jan 2016, 12:09 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Η Αθήνα στις 10 κορυφαίες επιλογές των Αμερικανών και Καναδών φέτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην πρώτη δεκάδα των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση για ταξίδια, με τις καλύτερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια και φιλοξενία και με τις πιο προσιτές υπηρεσίες πολυτελείας για Αμερικανούς και Καναδούς τουρίστες, κατατάσσει την Αθήνα η πλατφόρμα αναζήτησης ξενοδοχειακών δωματίων και αεροπορικών εισιτηρίων kayak.com.

Καθοριστικός παράγοντας για την ανάδειξη της ελληνικής πρωτεύουσας στις 3 αυτές κατηγορίες προορισμών, είναι η μείωση κατά 17% που παρατηρείται στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς Αθήνα, σε σχέση με πέρισυ και οφείλεται στην ευνοϊκή ισοτιμία δολαρίου-ευρώ και στη μείωση των τιμών πετρελαίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ακόμα ότι η Αθήνα καταγράφει αύξηση 11% στις αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των πολυτελών ξενοδοχείων της είναι κατά 41% χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο τιμών ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. 

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τον Ιανουάριο προσεγγίζουν τα 900 δολάρια, τον Φεβρουάριο και το Νοέμβριο φτάνουν στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους (780-850 δολάρια αντίστοιχα) και τους επόμενους μήνες μέχρι και το Μάιο αυξάνονται προοδευτικά έως τα 980 δολάρια. Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο οι τιμές ξεπερνούν κατά τι τα 1.300 δολάρια για να υποχωρήσουν τον Αύγουστο στα 1.200 δολάρια. Σταδιακή μείωση μέσα στο φθινόπωρο, με τον Δεκέμβριο να είναι ο ακριβότερος μήνας του έτους για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για Αθήνα, αφού παρατηρείται εκτόξευση των τιμών από τα επίπεδα Νοεμβρίου, στα 1.332 δολάρια.

Όσον αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα, ξεκινώντας τον Ιανουάριο από τα 96 δολάρια, υπάρχει σταδιακή αύξηση έως τον Ιούνιο, οπότε κορυφώνονται στα 173 δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο οι τιμές υποχωρούν στα περίπου 140 δολάρια. Μείωση το Νοέμβριο στα επίπεδα Μαρτίου (117 δολάρια) με μικρή ανάκαμψη το Δεκέμβριο (130 δολάρια περίπου).

Επιπλέον, όσον αφορά τον χρόνο που γίνονται οι κρατήσεις, όπως είναι φυσικό οι τιμές 6 μήνες πριν την ημερομηνία του ταξιδίου είναι χαμηλότερες (1.100 δολάρια) συγκριτικά με έναν μήνα πριν το ταξίδι (1.164 δολάρια).

«Για τους τύπους που μας έδωσαν το ‘εύρηκα’, είναι πάντα μια καταπληκτική ιδέα να επισκεφθεί κανείς την Αθήνα», αναφέρει η πλατφόρμα. Παρακινεί δε τους επισκέπτες να γιορτάσουν την πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία, το θέατρο και τους Ολυμπιακούς αλλά και με το εγκάρδιο «ώπα» της, καθώς και να μείνουν σε αυτή την πόλη των θεών.

Όπως αναφέρει το kayak για την Αθήνα: «Αφήστε τη σαλάτα. Κάνετε στάση στον Κρίνο για λουκουμάδες (την ελληνική εκδοχή των ντόνατ). Το μοίρασμα επιτρέπεται αλλά δεν συνίσταται». Ενθαρρύνει επίσης τη μετάβαση στη Μύκονο με πτήση από την Αθήνα, καθώς τα δρομολόγια είναι καθημερινά και κοστίζουν λιγότερο από ένα δείπνο για δύο. Επίσης, ενώ οι τουρίστες συνωστίζονται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπολης, το kayak προτείνει επίσκεψη στην ταράτσα του GazARTE στο Γκάζι.

Τα αθηναϊκά ξενοδοχεία που καταγράφονται στην κατηγορία των «ανερχόμενων» βάσει της αύξησης που παρουσιάζουν στη ζήτηση είναι τα εξής:

1. Best Western Plus Embassy Hotel

2. Parnis Palace Hotel Suites

3. Solomou Hotel

4. Divani Caravel Hotel

 

Tα ξενοδοχεία της Αθήνας με τις καλύτερες τιμές (deal hotels) είναι:

1. Royal Olympic Hotel

2. Airotel Stratos Vassilikos Hotel

3. White Lotus Luxury Accommodation

4. Piraeus Theoxenia Hotel

 

Tα κορυφαία στην κατηγορία «προσιτής πολυτέλειας» είναι:

1. Radisson Blu Hotel Park Athens

2. Metropolitan Hotel

3. Divani Palace Acropolis

4. Divani Caravel Hotel

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα