Επιστολή | Η τραγωδία στα Τέμπη, οι παρενέργειες στον τουρισμό και οι άμεσες αποφάσεις, που απαιτούνται

03 Mar 2023, 08:58 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TornosNews.gr

Επιστολή | Η τραγωδία στα Τέμπη, οι παρενέργειες στον τουρισμό και οι άμεσες αποφάσεις, που απαιτούνται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τον κ.Κώστα Περεσιάδη, επί χρόνια διευθυντή του ΕΟΤ και πλέον συνταξιούχο, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

"Μετά το δυστύχημα, έχω λάβει αρκετά email από παλιούς φίλους από Γερμανία, Ολλανδία και ΗΒ, που εργάζονται σε τουριστικούς οργανισμούς και εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας. Διερωτώνται δε αν πρέπει να συστήσουν στους τουρίστες τους να μην ταξιδεύουν στη διαδρομή ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το δυστύχημα βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, που είναι μεγάλες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό και ασφαλώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές κρατήσεις αυτή την εποχή.

Αντιλαμβάνεται, άραγε, η Κυβέρνηση τη ζημία που μπορεί να γίνει σε μία χρονιά που τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα; Καραδοκούν οι ανταγωνιστές.

Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όσο οδυνηρές και αν χρειασθεί να είναι ,με προσωρινό χαρακτήρα, που να αποδεικνύουν με πράξεις τη θέληση της Κυβέρνησης για ομαλότητα και ασφάλεια, μέχρι την οριστική βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρότασή μου:  Η μονοδρόμηση της γραμμής ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ . Τις μονές ημέρες προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τις ζυγές προς ΑΘΗΝΑ

Είναι βέβαιο ότι θα αργήσει ο εκσυγχρονισμός διότι χρειάζονται μελέτες, διαγωνισμοί, εργολάβοι και το σπουδαιότερο μεγάλη εξασφάλιση πόρων.
Μέχρι να υπάρξει ασφάλεια στο δίκτυο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας  του σιδηρόδρομου; Θα έχει τις κατάρες των πολιτών αν συμβεί και άλλο ατύχημα σε αυτό πεπαλαιωμένο δίκτυο.  Να πέσει φωτιά να τον κάψει, όπως κάηκαν και έγιναν κάρβουνο τόσοι συμπολίτες μας επιβάτες.

Ας λάβουν σοβαρά την πρόταση μου οι Κυβερνώντες και με βάση αυτή την ιδέα να μελετήσουν εναλλακτικές λύσεις. Η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω πολιτικού κόστους. Τώρα που ειναι φρέσκα τα γεγονότα με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Ευχαριστώ"

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα