World Boutique Hotel Awards 2016: Kαλύτερο ρομαντικό μπουτίκ ξενοδοχείο στον κόσμο το Aenaon Villas

11 Nov 2016, 09:19 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TornosNews.gr

World Boutique Hotel Awards 2016: Kαλύτερο ρομαντικό μπουτίκ ξενοδοχείο στον κόσμο το Aenaon Villas

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Aenaon Villas στη Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ένα από τα 13 κορυφαία μπουτίκ ξενοδοχεία στον κόσμο, όπως αναδείχθηκαν στα World Boutique Hotel Awards 2016, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του καλύτερου ρομαντικού ξενοδοχείου στον κόσμο.

Οι νικητές των βραβείων ανακοινώθηκαν σε ένα λαμπερό δείπνο-γκαλά που διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου στο Merchant Taylors’ Hall στο Λονδίνο. 

Πρόκειται για την 6η διοργάνωση των World Boutique Hotel Awards, τα οποία είναι τα μοναδικά στον κόσμο που αναγνωρίζουν την αριστεία σε όλα τα είδη μπουτίκ ξενοδοχείων.

Oι υποψηφιότητες για βραβείο αναδεικνύονται από ειδικούς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα ταξιδίων πολυτελείας. Η επιλογή των νικητών γίνεται από τη διοργάνωση με κριτήριο τον χαρακτήρα και την αίσθηση μοναδικών εμπειριών που προσφέρει κάθε υποψήφια μονάδα. Το πάνελ των βραβείων στη συνέχεια ψηφίζει προκειμένου να αναδειχθούν οι καλύτεροι στον κόσμο.

2016 Γενικός Νικητής 

1. Το καλύτερο Μπουτίκ ξενοδοχείο στον κόσμο

Secret Bay Hotel, Δομινίκα, Καραϊβική

Secret Bay Hotel, Dominica

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παρθένα φύση της Δομινίκας. Είναι μικρού μεγέθους με μόλις 8 πολυτελείς βίλες και μπάνγκαλόου σε φυσικό περιβάλλον και με σχεδίαση που έχει στόχο να συνδυάζει την πολυτέλεια του χρόνου και του χώρου. 

Ιδανικό για γαμήλια ταξίδια, γαμήλια τελετή στην παραλία, επετείους ή διακοπές απομόνωσης.

 

Κατηγορίες Βραβείων 2016

2. Καλύτερο Παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο στον Κόσμο

El Nido, Pangulasian Island, Φιλιππίνες

el-nido-pangulasian-island-pangulasian-island-philippines

Πρόκειται για οικολογικό-πολυτελές resort στην ακτή Bacuit. Το ξενοδοχείο βρίσκεται επάνω σε μια αμμουδερή παραλία με πεντακάθαρα νερά και με φόντο τροπικό δάσος. Γνωστό και ως "το νησί του ήλιου", έχει καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα.

Πολυτελείς και προσωποποιημένες υπηρεσίες στους επισκέπτες στις 42 συνολικά πολυτελείς σουίτες, κατασκευασμένες βάσει του σύγχρονου "πράσινου" φιλιππινέζικου ντιζάιν. 

 

3. Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης στον κόσμο

11 Mirrors, Κίεβο, Ουκρανία

11 Mirrors, Kiev

Οι διαφορετικές όψεις της Ουκρανίας συναντώνται στο ξενοδοχείο 11 Mirrors, το πρώτο και μοναδικό ντιζάιν ξενοδοχείο του Κιέβου με μινιμαλ διακόσμηση. Βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, λίγα βήματα από την Όπερα, διαθέτοντας ανακλαστικές επιφάνειες και πανοραμική θέα από τα παράθυρα των 11 ορόφων του και των 49 πολυτελών σουιτών του.

 

4. Καλύτερο Κλασικό Ξενοδοχείο στον κόσμο

Hotel Heritage, Μπρυζ, Βέλγιο

 Hotel Heritage, Bruges, Belgium

Το κλασικό ντιζάιν σε συνδυασμό με τη μοντέρνα τεχνολογία, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, η κεντρική θέση του ξενοδοχείου και η οικεία ατμόσφαιρα το καθιστούν ένα μοναδικό μπουτίκ ξενοδοχείο. 

Στεγάζεται σε αρχοντικό νεοκλασικό σπίτι από τον 19ο αιώνα, διαθέτει 22 δωμάτια με ξεχωριστή διακόσμηση και σύγχρονες ανέσεις με υψηλό επίπεδο άνεσης.

 

5. Καλύτερη κουζίνα Ξενοδοχείου στον κόσμο

Vila Joya, Algarve, Πορτογαλία

Vila Joya, Algarve, Portugal

Είναι ένα μικρό ανατολίτικο παλάτι στη γραφική ακτή του Ατλαντικού. Η αρχιτεκτονική των Μαυριτανών συναντά το άρωμα του Ατλαντικού και η ατμόσφαιρα μοιάζει παραμυθένια. 

Διαθέτει 12 μοναδικά δωμάτια και 8 σουίτες, όλες με θέα στον Ατλαντικό.

 

6. Καλύτερο Εμπνευσμένο ξενοδοχειακό Ντιζάιν στον κόσμο

Kau Manor, Εσθονία

Kau Manor, Estonia

Το Kau Manor διαθέτει 19 δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει λάβει το όνομά του από τη ζωή και τα ταξίδια του Otto von Kotzebue, ενός γερμανού θαλασσοπόρου στην υπηρεσία των Ρώσων. 

Τα δωμάτια στο κεντρικό κτίριο διαθέτουν επίπλωση με αντίκες, έργα τέχνης, βιβλία και πολυτελή ταπετσαρία και κρεβάτια. 

Όλα τα δωμάτια έχουν κρεβάτι μεγάλου μεγέθους, ενώ τα δωμάτια Deluxe και οι σουίτες έχουν μινιμπαρ, μπουρνούζι και παντόφλες.

 

7. Καλύτερο Καταφύγιο στον κόσμο για νεόνυμφους 

Punta Tragara, Κάπρι, Ιταλία

punta-tragara-capri-italy

Ήταν γνωστό ως Stracasa (ή αλλιώς υπερ-σπίτι), και κτίστηκε το 1920 στην τοποθεσία Punta Tragara, με θέα τους βραχώδεις σχηματισμούς του Faraglioni.

Η εντυπωσιακή βίλα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξένησε αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ από αυτήν πέρασε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

 

8. Καλύτερο νέο Ξενοδοχείο στον κόσμο

Hotel Gotham, Μάντσεστερ, Ην. Βασίλειο

Hotel Gotham, Manchester, United Kingdom

Καθένα από τα 55 υπνοδωμάτια και τις 5 σουίτες του 5άστερου ξενοδοχείου, είναι γεμάτο ζωνταντές εμπειρίες που προκαλούν ικανοποίηση. Είναι ευρύχωρα, με αναπαυτικά έπιπλα και χωρίζονται σε Club Room, Executive Room, Directors Room, Gotham Suite, Bank Manager's Suite και Inner Sanctum Suite.

 

9. Καλύτερο καταφύγιο για χαλάρωση

The Chedi Club Tanah Gajah, Μπαλί,  Ινδονησία

the-chedi-club-tanah-gajah-indonesia-bali

Είναι το πιο ιδιωτικό ξενοδοχείο του χωριού Ubud, αποτελεί ιδιωτικό καταφύγιο πολυτελείας με 20 ανεξάρτητες βίλες με ξεχωριστή αυθεντική τέχνη του Μπαλί. 

 

10. Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο στον κόσμο

Aenaon Villas, Σαντορίνη

Aenaon Villas, Santorini, Greece

Το στυλ ειναι κυκλαδίτικο και τείνει προς μινιμαλιστικό. Μια μεσαίους μεγέθους πισίνα υπερχείλισης στην πλευρά της καλντέρας, αρκεί για τον αριθμό των βιλών. Ωστόσο, είναι η ζεστασιά του Γιώργου και της γυναίκας του Αλεξάνδρας που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα ενώ το προσωπικό προσφέρει διακριτικά τις υπηρεσίες του.

Το ειδυλλιακό αυτό καταφύγιο διαθέτει 7 πολυτελείς κατοικίες κτισμένες με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τις απαιτήσεις του φυσικού τοπίου. Εσωτερικά, οι κατοικίες είναι ιδιαίτερα ευρύχωρες, διακοσμημένες σε λιτό και απέριττο ύφος και εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που εγγυώνται ξεκούραση, αυτονομία και πολυτέλεια.

Οι ιδιωτικές βεράντες έχουν όλες πρόσβαση στην κεντρική πισίνα, η οποία είναι κτισμένη στην άκρη της καλντέρας, προσφέροντας απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα, την καλντέρα, το ηφαίστειο και τη μαγευτική δύση. Η αυθεντικότητα του χώρου σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει, σε αναζωογονεί και σε φορτίζει θετική ενέργεια.

 

11. Καλύτερο ξενοδοχείο αειφορίας στον κόσμο

Vigilius Mountain Resort, Νότιο Τιρόλο, Ιταλία

Vigilius Mountain Resort, South Tyrol, Italy

Mακριά από αυτοκίνητα, θορύβους και άγχος, και μέσα στη φύση και την ηρεμία, το μοντέρνο σαλέ και ξενοδοχείο με ντιζάιν 5 αστέρων ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Πρόκειται για ένα νησί μέσα στα βουνά διαθέσιμο σε όλους, όπου οτιδήποτε ασήμαντο αφήνεται στην κοιλάδα.

 

12. Καλύτερο Σπα στον κόσμο

Borgo Egnazia, Απουλία, Ιταλία

Borgo Egnazia, Puglia, Italy

Το βασικό κτίριο, γνωστό και ως La Corte, διαθέτει εστιατόριο και σπα. Η διακόσμηση συνδυάζει τη μεσογειακή παράδοση με το μοντέρνο ντιζάιν. Τα δωμάτια χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: La Corte Bella, La Corte Splendida, La Corte Magnifica, The magnificent Suite Egnazia. Καθένα από αυτά περιλαμβάνει είτε κρεβάτι βασιλικών διαστάσεων, είτε 2 ξεχωριστά κρεβάτια, πέτρινο λουτρό και μπαλκόνι ή ιδιωτικό κήπο.

 

13. Καλύτερη ιδιωτική βίλα στον κόσμο

Over Yonder Cay, Μπαχάμες

Over Yonder Cay, The Bahamas

Διαθέτει 4 βίλες με ανεξάρτητο ντιζάιν σε όλο το νησί, καθεμία σε περιοχή όπου μπορεί να εκμεταλλευθεί τη θέα, το ηλιοβασίλεμα και τη θαλασσινή αύρα. Οι πισίνες υπερχείλισης, τα τζακούζι, οι ιδιωτικές παραλίες και δείπνο, προσφέρουν μια ατμόσφαιρα άνεσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα